FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sunja: Spomen-obilježje poginulim braniteljima

SUNJA, 6. studenog 2005. (Hina) - Na kući Lovačke udruge "Posavina" uSunjskim Krčima danas je svečano otkriveno spomen-obilježje osmoricičlanova koji su kao hrvatski branitelji poginuli u Domovinskom ratu.
SUNJA, 6. studenog 2005. (Hina) - Na kući Lovačke udruge "Posavina" u Sunjskim Krčima danas je svečano otkriveno spomen-obilježje osmorici članova koji su kao hrvatski branitelji poginuli u Domovinskom ratu.

Spomen-obilježje otkrio je najstariji sunjski lovac Đuro Čejak, koji je podsjetio da su se lovci tog kraja među prvima uključili u obranu Sunje, jedino područje na desnoj obali Save koje velikosrpski agresor nije osvojio u Domovinskom ratu.

Istaknuo je da se spomen-obilježje podiže u znak sjećanja na poginule članove, mlade ljude koji su svoj život žrtvovali za slobodnu Sunju, slobodnu i neovisnu Hrvatsku.

"Nikada ne zaboravite ovu osmoricu naših posavskih i hrvatskih vitezova, dobre, poštene i vrijedne momke, niti što je Sunja bila u Domovinskom ratu i što je dala za obranu i opstojnost Hrvatske", rekao je Đuro Čejak.

Na dane obrane Sunje i sunjske Posavine u Domovinskom ratu podsjetio je ratni zapovjednik 17. domobranske pukovnije, pukovnik u mirovini Željko Krapljan. Istaknuo je da se Sunja obranila u Domovinskom ratu te da su postrojbe legendarne 17. sunjske pukovnije u Oluji oslobodile okupirani dio sunjske općine, sudjelovale u oslobađanju Hrvatske Kostajnice i Dvora na Uni te izbile na državnu granicu s Bosnom i Hercegovinom.

Molitvu za poginule hrvatske branitelje predvodio je župnik sunjske župe sv. Marije Magdalene vlč. Božo Pinjuh, koji je i posvetio spomen-obilježje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙