FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenac Urbas pobjednik "Zlatne piruete"

ZAGREB, 12. studenog 2005. (Hina) - Klizači su prvi se okitiliodličjima na 38. "Zlatnoj pirueti" koja se održava na ledu Domasportova u Zagrebu.
ZAGREB, 12. studenog 2005. (Hina) - Klizači su prvi se okitili odličjima na 38. "Zlatnoj pirueti" koja se održava na ledu Doma sportova u Zagrebu.

Najbolji slobodni program imao je Gregor Urbas iz Slovenije koji je tako došao do svog prvog zlata u trećem nastupu na "Pirueti". Sasvim zasluženo, a pobijedio je i daleko iskusnijeg i renomiranijeg suparnika iz Rusije Klimkina koji se nakon puno pogrešaka kod trostrukih skokova morao zadovoljiti tek trećim mjestom. Pretekao ga je i gost iz Kanade Marc Andrej Craig koji je osvojio srebro.

Naš juniorski prvak Boris Martinec je u jakoj seniorskoj konkurenciji ugodno iznenadio. Bio je daleko sigurniji i izražajniji nego u petak, te se popeo za mjesto više i okončao na 23. mjestu. Isto vrijedi i za Josipa Gluhaka koji je svoj prvi nastup na "Pirueti" završio na 24. mjestu od 25 sudionika.

Kod plesača nije bilo promjena na vrhu niti nakon drugog nastupa i originalnog plesa na zadani latino ritam. Prvaci Ukrajine sigurno idu prema zlatu.

Rezultati klizača nakon slobodnog programa:

1. Urbas, Slovenija 175.22 boda,

2. Craig, Kanada 173.15

3. Klimkin, Rusija 170.33 ...

23. Martinec, HRVATSKA 97.72,

25. Gluhak, HRVATSKA 89.48

Posljednjeg dana natjecanja, u nedjelju u 11 sati na programu je slobodni program plesača, u 12.30 slobodni program sportskih parova, a u 16 revija pobjednika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙