FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Parlament Federacije BiH neće formalno potvrđivati odluku o Energopetrolu

SARAJEVO, 9. studenog 2005. (Hina) - Zastupnički dom ParlamentaFederacije BiH neće formalno potvrđivati nedavnu odluku Federalnevlade po kojoj se hrvatsko-mađarskom naftnom konzorciju INA-MOLdodjeljuje 67 posto vlasničkog udjela u dokapitalizaciji naftnekompanije Energopetrol u Bosni i Hercegovini, pojašnjeno je u srijeduu Uredu za informiranje Parlamenta Federacije BiH.
SARAJEVO, 9. studenog 2005. (Hina) - Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH neće formalno potvrđivati nedavnu odluku Federalne vlade po kojoj se hrvatsko-mađarskom naftnom konzorciju INA-MOL dodjeljuje 67 posto vlasničkog udjela u dokapitalizaciji naftne kompanije Energopetrol u Bosni i Hercegovini, pojašnjeno je u srijedu u Uredu za informiranje Parlamenta Federacije BiH.

Zastupnički dom Federalnog parlamenta zatražio je u ponedjeljak od Vlade Federacije BiH da u idućih 15 dana dade podrobna objašnjenja o svojoj odluci da se za strateškog partnera dokapitalizacije naftne kompanije Energopetrol odabere hrvatsko-mađarski naftni konzorcij INA-MOL te da u tom razdoblju pripremi odgovore na brojna zastupnička pitanja koja su se u vezi dokapitalizacije čula na izvanrednom zasjedanju Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

Vlada Federacije donosi odluke samostalno i federalni Parlament ima pravo uključiti se u preispitivanje odluke Federalne Vlade, što se upravo dogodilo u slučaju odluke o dokapitalizaciji Energopetrola, objasnili su službeno dužnosnici Ureda za informiranje Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

Nedavna odluka federalne Vlade da se za strateškog partnera u dokapitalizaciji naftne tvrtke Energopetrol odabere inozemni hrvatsko-mađarski naftni konzorcij INA-MOL izazvala je oštre kritike dijela sarajevskih medija i više istaknutih bošnjačkih političara. Oni se ne slažu da u dokapitalizaciji bosanskohercegovačke tvrtke Energopetrol sudjeluje s većinskim vlasničkim udjelom kompanija iz inozemstva.

Federalni premijer Ahmed Hadžipašić više je puta odbacio takve kritike rekavši kako kritičari ne nude nikakvo bolje rješenje niti prijedlog za dokapitalizaciju Energopetrola kao što je to učinio hrvatsko-mađarski konzorcij INA-MOL.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙