FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hadžipašić: Konzorcij INA-MOL ostaje strateški partner Energopetrola

MOSTAR, 11. studenog 2005. (Hina) - Predsjednik Vlade Federacije BiHAhmed Hadžipašić odbacio je, u intervjuu bosansko-hercegovačkomizdanju Večernjeg lista od petka, mogućnost promjene nedavne odlukenjegove vlade kojom je za strateškog partnera u dokapitalizacijibosansko-hercegovačke naftne tvrtke Energopetrol odabranhrvatsko-mađarski naftni konzorcij INA - MOL sa 67 posto vlasničkogudjela u toj dokapitalizaciji.
MOSTAR, 11. studenog 2005. (Hina) - Predsjednik Vlade Federacije BiH Ahmed Hadžipašić odbacio je, u intervjuu bosansko-hercegovačkom izdanju Večernjeg lista od petka, mogućnost promjene nedavne odluke njegove vlade kojom je za strateškog partnera u dokapitalizaciji bosansko-hercegovačke naftne tvrtke Energopetrol odabran hrvatsko-mađarski naftni konzorcij INA - MOL sa 67 posto vlasničkog udjela u toj dokapitalizaciji.

Zastupnički dom parlamenta Federacije BiH na svom izvanrednom zasjedanju prošlog ponedjeljka zaključio je kako će se od federalne vlade zatražiti da u idućih 15 dana podrobnije objasni svoju odluku o prihvaćanju konzorcija INA - MOL za strateškog partnera u dokapitalizaciji naftne tvrtke Energopetrol, te da odgovori na brojna zastupnička pitanja koja su se čula s govornice.

"Nema potrebe odgovarati na pitanja, jer ništa novo nisam čuo u Zastupničkom domu od onoga što smo već analizirali da bi se došlo do konačnog stajališta o prihvatljivosti konzorcija INA - MOL kao strateškog partnera. Mislim da nema potrebe ni sazivati vladu, jer ništa novo nema što bi moglo utjecati na promjenu vladine odluke", rekao je predsjednik federalne vlade Ahmed Hadžipašić.

On je također upozorio kako parlament Federacije BiH nema nadležnosti ni na kakav način utjecati na vladine odluke u dijelu obavljenih privatizacija. Inače, dio sarajevskih medija te više istaknutih bošnjačkih političara u svojim se javnim istupima proteklih dana okomio na odluku federalne vlade da se dokapitalizacija Energopetrola povjeri hrvatsko-mađarskom naftnom konzorciju INA - MOL.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙