FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HOO: prva sjednica Vijeća Gorana Ivaniševića

ZAGREB, 22. studenog 2005. (Hina) - Mladi hrvatski tenisač Deni Žmakpreložen je uime Hrvatskog olimpijskog odbora za dodjelu TrofejaMeđunarodnog olimpijskog odbora "Šport i fair play", jedna je ododluka 16, sjednice Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) koja jedanas održana u Zagrebu.
ZAGREB, 22. studenog 2005. (Hina) - Mladi hrvatski tenisač Deni Žmak preložen je uime Hrvatskog olimpijskog odbora za dodjelu Trofeja Međunarodnog olimpijskog odbora "Šport i fair play", jedna je od odluka 16, sjednice Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) koja je danas održana u Zagrebu.

Žmak je nominaciju zaslužio svojim sportskim potezom na VII Olimpijskom festivalu mladeži ove godine u talijanskom Lignano-Sabbiadoru, kazao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša, koji je nastup hrvatske reprezentacije na spomenutim Igrama pohvalio i glede potrošenih sredstava, i to upola manje od predviđenih.

Mateša je na konferenciji za novinare kazao da je HOO prihvatio zahtjev Hrvatskog klizačkog saveza za davanje suglasnoti za organizaciju Europskog prvenstva u umjetničkome klizanju 2008. u Zagrebu s obzirom da se te godine obilježava i 40. godina "Zlatne piruete" u Zagrebu. Hrvatski klizački savez zaslužuje sve počasti kao jedan od najstarijih u Hrvatskoj, a uputili smo i posebno pismo Upravi Doma sportova, s obzirom da će se narednih godina u toj dvorani održati niz velikih i važnih međunarodnih sportskih priredbi, pa Dom sportova valja održati na zavidnoj organizacijskoj razini, naglasio je Mateša.

Mateša je dodao kako Vijeće nije prihvatilo čak 18 zahtjeva za sufinaciranje međunarodnih natjecanja u Hrvatskoj zbog usklađivanja istih s anovim Pravilnom o sufinanciranju međunarodnih natjecanja koji će uskoro stupiti na snagu.

Imamo ozbiljne primjedbe i na predloženi Zakon o sportu, pogotovu glede odredbi o stručnom radu u sportu. Mišljenja smo da čak 90 posto trenera u najmasovnijim hrvatskim posrtovima ne zadovoljava uvjete dane u predloženom Zakonu, a pojavit će se i ozbiljan nesrazmjer između potreba i mogućnosti Kineziološkog fakulteta da svake godine producira potrebiti broj stručnih osoba za rad u sportu, dodao je Mateša, naglasivši da će se sjednica Skupštine i odbora HOO-a održati 22. prosinca.

Šesnaesta sjednica Vijeća bila je i prva kojoj je nazočio novi dopredsjednik HOO-a prosljavljeni tenisač Goran Ivanišević.

"Ovo je potpuno novo iskustvo za mene jer po prvi puta nazočim sjednici Vijeća kao dopredsjednik i pomalo sam zbunjen. Prvi puta u životu imam ispred sebe gomilu papira koje treba pomno proučiti. Ipak navikao sam biti uvijek dopredsjednik, pa sam tako odnedavno i koodirektor zagrebačkoga ATP turnira, što je opet rang dopredsjednika", kazao je Ivanišević.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙