FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EURO 2012: Hrvatska i Mađarska u drugi krug; otpala Grčka i Turska

LA VALETTA/ZAGREB, 8. studenog 2005. (Hina) - Izvršni odbor Europskognogometnog saveza (UEFA) u utorak je u La Valleti objavio da je u užikrug kandidata za Europsko nogometno prvenstvo 2012 prošla zajedničkakandidatura Hrvatske i Mađarske.
LA VALETTA/ZAGREB, 8. studenog 2005. (Hina) - Izvršni odbor Europskog nogometnog saveza (UEFA) u utorak je u La Valleti objavio da je u uži krug kandidata za Europsko nogometno prvenstvo 2012 prošla zajednička kandidatura Hrvatske i Mađarske.

U uži izbor za domaćina prošla je još Italija, te zajednička kandidatura Poljske i Ukrajine, dok su otpale Grčka i Turska.

Hrvatska i Mađarska skupile su 9 glasova članova Izvršnog odbora UEFE, Italija je imala dva glasa više, a Ukrajina i Poljska dobile su sedam glasova. Turska je dobila šest glasova, a Grčka svega dva. Glasovalo je 12 članova Izvršnog odbora, a svaki od članova imao je pravo na tri glasa.

"Naravno da sam zadovoljan što smo prošli u drugi krug, štoviše držim da smo favoriti, no moramo skupiti sve snage da uspješno zaključimo ovu kandidaturu. Nije vrijeme za euforiju, a još jednom smo potvrdili da smo ozbiljan i organiziran savez. Poseban problem predstavljaju nam naši navijači, točnije huligani koji su na Malti i u Budimpešti skoro uništili sve napore hrvatsko-mađarske kandidature. Isplatili su svi naši napori da uvjerimo čelnike UEFE da naš Savez nema nikakve veze sa huliganima, ali očekujem da će se naša država morati ozbiljnije pozabaviti navijačima", kazao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Vlatko Marković, koji je na Malti nazočio sjednici IO UEFE u hotelu Corinthia Palace zajedno sa glavnim tajnikom HNS-a Zorislavom Srebrićem, te predsjednikom i glavnim tajnikom Mađarskog nogometnog saveza Sandorom Barczijem i Imrom Bozokyem.

Viješću sa Malte bio je iznimno zadovoljan i predsjednik Hrvatskoga olimpijskoga odbora (HOO) Zlatko Mateša. "To su izvrsne vijesti za hrvatski sport i državu. Ipak, za mene je veliko iznenađenje što je ispala favorit Grčka, ali držim da je to vrlo dobro za hrvatsku kandidaturu koja sada ima ogromne šanse", kazao je Mateša.

Hrvatsko-mađarsku kandidaturu očekuje druga faza projekta EURO 2012 koja započinje 17. studenoga, a konačnu dokumentaciju o kandidaturi Hrvatska i Mađarska moraju dostaviti UEFI do 31. svibnja. UEFA će od veljače 2006. započeti sa preliminarnim inspekcijama kandidata, a zaključna inspekcija, o kojoj je će i ovisiti konačna odluka, provest će se u rujnu sljedeće godine. Hrvatska i Mađarska imat će priliku predstaviti svoju kandidaturu i na kongresu UEFE 23. ožujka 2006.

Konačna odluka od domaćinu 14. Europskoga nogometnoga prvenstva bit će poznata u 8. prosinca 2006.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙