FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beckenbauer posjetio Zagreb

ZAGREB, 9. studenog 2005. (Hina) - Njemačka nogometna legenda ipredsjednik Organizacijskog odbora Svjetskog prvenstva koje će početiu Njemačkoj za točno sedam mjeseci, Franz Beckenbauer posjetio je usrijedu Zagreb u sklopu svoje turneje u kojoj će posjetiti sve zemljesudionice SP-a.
ZAGREB, 9. studenog 2005. (Hina) - Njemačka nogometna legenda i predsjednik Organizacijskog odbora Svjetskog prvenstva koje će početi u Njemačkoj za točno sedam mjeseci, Franz Beckenbauer posjetio je u srijedu Zagreb u sklopu svoje turneje u kojoj će posjetiti sve zemlje sudionice SP-a.

Hrvatska je deveta zemlja u koju je Beckenbauer navratio i u kojoj su Nijemci održali kratko predstavljanje svih 12 gradova i stadiona na kojima će se igrati utakmice SP-a.

Domaćin svečanosti predstavljanja Njemačke kao domaćina nogometnog SP-a u Zagrebu bio je potpredsjednik Organizacijskog odbora Wolfgang Niersbach koji je u svojoj uvodnoj riječi kazao:

"Moto predstojećeg SP-a je 'Svijet u gostima kod prijatelja', a ukoliko dođete u Njemačku sljedećeg ljeta i sami ćete se uvjeriti u njegovu točnost".

Predsjednik OO-a Franz Beckenbauer čestitao je Hrvatskoj na činjenici što se uspjela kvalificirati na treće SP zaredom.

"Osvojiti prvo mjesto u skupini i to bez poraza uz dvije pobjede protiv reprezentacije koja je zauzela drugo mjesto jasno govori da imate jaku momčad. Ukoliko će Hrvatska i na SP igrati kao u kvalifikacijama ima velike izglede za dobar rezultat. Naravno, mnogo toga će biti jasnije nakon ždrijeba skupina 9. prosinca, no ako se plasirate u drugi krug niti četvrtfinale nije daleko", smatra Beckenbauer koji, kao i većina poznavatelja nogometnih zbivanja kao najvećeg kandidata za osvajanje naslova u njemačkoj vidi Brazil.

Kako je Hrvatska s Mađarskom ušla u uži krug kandidata za dobijanje domaćinstva Europskog prvenstva 2012. godine, Niersbach je iznio nekoliko podataka koji su posebno bili zanimljivi predsjedniku i glavnom tajniku Hrvatskog nogometnog saveza Vlatku Markoviću i Zorislavu Srebriću koji su bili nazočni prezentaciji.

"U organizaciju SP-a uključeno je 220 osoba, a u obnovu i izgradnju 12 stadiona na kojima će se igrati uložena je 1.5 milijarda eura".

Niersbach se potom osvrnuo na najzanimljiviju temu svih ljubitelja nogometa kako u Hrvatskoj, tako i širom svijeta, a ta je - kako doći do ulaznica za utakmice.

"Na raspolaganju imamo 2.93 milijuna ulaznica, od kojih smo u prvoj fazi prodaje preko interneta prodali njih 812.000 iako smo imali čak 10 milijuna zahtjeva. Prema našim informacijama, hrvatski ljubitelji nogometa za sada su kupili 1.000 ulaznica. No, dobra je vijest za vas da će svaki savez dobiti po osam pšosto ulaznica za utakmice u kojima će nastupiti njegova reprezentacija. To znači da će HNS, ukoliko će Hrvatska igrati na najvećem stadionu u Berlinu za tu utakmicu dobiti 4.286 ulaznica, dok će za utakmicu na najmanjem stadionu, onom u Kaiserslauternu dobiti 2.919 ulaznica. To se čini malo, ali kako znamo da u Njemačkoj živi 300.000 Hrvata vjerujemo da će vaša reprezentacija imati dobru podršku".

Prezentaciji u zagrebačkom hotelu "Regent Esplanade" među ostalima nazočna su bila i trojica hrvatskih reprezentativaca iz generacije "vatrenih" Zvonimir Boban, Davor Šuker i Dražen Ladić, zatim član Međunarodnog olimpijskog odbora i bivši predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Antun Vrdoljak, sadašnji predsjednik HOO-a Zlatko Mateša, njemački veleposlanik u Hrvatskoj Juergen Staks, predsjednik Mađarskog nogometnog saveza Imre Bozoky, nekadašnji predsjednik HNS-a Branko Mikša, saborski zastupnik Franjo Arapović, nogometni manager Predrag Naletilić...

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙