FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EURO 2012: Hrvatska i Mađarska u drugom krugu

LA VALETTA/ZAGREB, 8. studenog 2005. (Hina) - Izvršni odbor Europskognogometnog saveza (UEFA) u utorak je u La Valleti objavio da je u užikrug kandidata za Europsko nogometno prvenstvo 2012 prošla zajedničkakandidatura Hrvatske i Mađarske.
LA VALETTA/ZAGREB, 8. studenog 2005. (Hina) - Izvršni odbor Europskog nogometnog saveza (UEFA) u utorak je u La Valleti objavio da je u uži krug kandidata za Europsko nogometno prvenstvo 2012 prošla zajednička kandidatura Hrvatske i Mađarske.

U uži izbor za domaćina prošla je još Italija, te zajednička kandidatura Poljske i Ukrajine, dok su otpale Grčka i Turska.

Konačna odluka od domaćinu 14. Europskoga nogometnoga prvenstva bit će poznata 8. prosinca 2006.

Hrvatska i Mađarska skupile su devet glasova članova Izvršnog odbora UEFE, Italija je imala dva glasa više, a Ukrajina i Poljska dobile su sedam glasova. Turska je dobila šest glasova, a Grčka svega dva. Glasovalo je 12 članova Izvršnog odbora, a svaki od članova imao je pravo na tri glasa.

"Naravno da sam zadovoljan što smo prošli u drugi krug, štoviše držim da smo favoriti, no moramo skupiti sve snage da uspješno zaključimo ovu kandidaturu. Nije vrijeme za euforiju, a još jednom smo potvrdili da smo ozbiljan i organiziran savez. Poseban problem predstavljaju nam naši navijači, točnije huligani koji su na Malti i u Budimpešti skoro uništili sve napore hrvatsko-mađarske kandidature. Isplatili su se svi naši napori da uvjerimo čelnike UEFE da naš Savez nema nikakve veze s huliganima, ali očekujem da će se naša država morati ozbiljnije pozabaviti navijačima", kazao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Vlatko Marković. On je na Malti nazočio sjednici IO UEFE u hotelu Corinthia Palace zajedno sa glavnim tajnikom HNS-a Zorislavom Srebrićem, te predsjednikom i glavnim tajnikom Mađarskog nogometnog saveza Sandorom Barczijem i Imrom Bozokyem.

Viješću s Malte bio je iznimno zadovoljan i predsjednik Hrvatskoga olimpijskoga odbora (HOO) Zlatko Mateša. "To su izvrsne vijesti za hrvatski sport i državu. Ipak, za mene je veliko iznenađenje što je ispala favorit Grčka, ali držim da je to vrlo dobro za hrvatsku kandidaturu koja sada ima ogromne šanse", kazao je Mateša.

Hrvatsko-mađarsku kandidaturu očekuje druga faza projekta EURO 2012 koja započinje 17. studenoga, a konačnu dokumentaciju o kandidaturi Hrvatska i Mađarska moraju dostaviti UEFI do 31. svibnja. UEFA će od veljače 2006. započeti sa preliminarnim inspekcijama kandidata, a zaključna inspekcija, o kojoj je će i ovisiti konačna odluka, provest će se u rujnu sljedeće godine. Hrvatska i Mađarska imat će priliku predstaviti svoju kandidaturu i na kongresu UEFE 23. ožujka 2006.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙