FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grabar-Kitarović primila nove veleposlanike

ZAGREB, 14. studenoga 2005. (Hina) - Ministrica vanjskih poslova ieuropskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović primila je uponedjeljak u Zagrebu u nastupne posjete nerezidentne veleposlanikeMalte, Irske i Islanda u Hrvatskoj, priopćeno je iz MVPEI-a.
ZAGREB, 14. studenoga 2005. (Hina) - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović primila je u ponedjeljak u Zagrebu u nastupne posjete nerezidentne veleposlanike Malte, Irske i Islanda u Hrvatskoj, priopćeno je iz MVPEI-a.

Prilikom susreta malteški veleposlanik Raymond Marcieca, sa sjedištem u Valleti, predao je ministrici Grabar-Kitarović kopije vjerodajnica. Veleposlanik Mercieca je u razgovoru naglasio punu potporu Malte Hrvatskoj na putu prema europskim integracijama i spremnost Malte da u tome pruži pomoć kroz svoja pregovaračka iskustva, kaže se u priopćenju.

Ministrica Grabar-Kitarović zahvalila je na dosadašnjoj malteškoj potpori Hrvatskoj te istaknula da su malteška iskustva u pristupnim pregovorima s Europskom unijom dobrodošla.

Na susretu s irskim veleposlanikom Patrickom McCabeom, sa sjedištem u Ljubljani, ministrica Grabar-Kitarović zahvalila je na irskoj pomoći Republici Hrvatskoj u procesu pristupanja europskim integracijama te je izrazila nadu da će otvaranjem pristupnih pregovora o punopravnom članstvu u Europskoj uniji suradnja dviju zemalja još više očvrsnuti. Veleposlanik McCabe ponudio je pomoć i iskustva Irske u procesu pristupanja Europskoj uniji, dodaje se u priopćenju.

Prilikom susreta s islanskim veleposlanikom Olafurom Davidssonom, sa sjedištem u Berlinu, ministrica Grabar-Kitarović naglasila je kako je Republika Island prva država koja je priznala Republiku Hrvatsku te da dvije zemlje njeguju uspješne bilateralne odnose. Prema priopćenju, veleposlanik Davídsson prenio je islandsku podršku Hrvatskoj za što skoriji ulazak u Europsku uniju i NATO.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙