FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Veleposlanik Dragičević najavio rješavanje preostalih otvorenih pitanja

SARAJEVO,14. studenoga(Hina) - Novoimenovani veleposlanik Bosne iHercegovine u Hrvatskoj Aleksandar Dragičević najavio je kako će se ucijelosti angažirati na rješavanju preostalih otvorenih pitanja uodnosima između dvije zemlje.
SARAJEVO,14. studenoga(Hina) - Novoimenovani veleposlanik Bosne i Hercegovine u Hrvatskoj Aleksandar Dragičević najavio je kako će se u cijelosti angažirati na rješavanju preostalih otvorenih pitanja u odnosima između dvije zemlje.

U intervjuu, kojega je u ponedjeljak objavio "Dnevni avaz", Dragičević je kao najvažnija pitanja kojima se kani baviti odmah po preuzimanju dužnosti u Zagrebu pobrojao status luke Ploče, gradnju koridora V c, potpisivanje sporazuma o imovinsko-pravnim odnosima te pitanje dvojnog državljanstva.

Komentirajući poteškoće oko reguliranja imovinsko-pravnih odnosa između dvije zemlje, Dragičević je istaknuo kako to pitanje treba promatrati isključivo kao pravno i bez političkih primjesa, kako je to sada predstavljeno u javnosti.

"Nadam se da će sporazum biti što prije potpisan jer svako odgađanje ide na štetu građana dvije države koji bi pomoću njega lakše došli u posjed svoje imovine", kazao je Dragičević.

Govoreći o primjedbama na račun sporazuma o slobodnoj trgovini između Hrvatske i BiH, Dragičević je kazao kako stručnjaci iz dvije zemlje već rade na tom pitanju.

Dodao je kako će se u rješavanje problema uključiti i Srbija i Crna Gora te će se poteškoće otkloniti kroz suradnju tri države.

Novi veleposlanik BiH u Zagrebu također je istaknuo kako njegova zemlja treba i mora koristiti hrvatska iskustva u približavanju Europskoj uniji jer je Hrvatska pregovore o stabilizaciji i pridruživanju uradila "brzo i kvalitetno".

"Oni (Hrvatska) nam mogu pomoći u tome i vjerujem da hoće", kazao je Dragičević.

Dragičević je predložen za veleposlanika u Hrvatskoj nakon što je uskraćena suglasnost za Branka Kesića, a suglasnost hrvatske Vlade za preuzimanje dužnosti dobio je prije dva tjedna. BiH nije imala veleposlanika u Zagrebu otkako je tu dužnost zbog isteka mandata krajem prošle godine napustio Zlatko Dizdarević.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙