FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael: Sharon zatražio od Katsava raspuštanje parlamenta

JERUZALEM , 21. studenog 2005. (Hina/dpa) - Izraelski premijer ArielSharon u ponedjeljak ujutro sastao se s predsjednikom Mosheom Katsavomda bi od njega zatražio raspuštanje Knesseta (parlamenta) te odobrenjeodržavanja prijevremenih izbora u zemlji, izvijestio je izraelskiradio.
JERUZALEM , 21. studenog 2005. (Hina/dpa) - Izraelski premijer Ariel Sharon u ponedjeljak ujutro sastao se s predsjednikom Mosheom Katsavom da bi od njega zatražio raspuštanje Knesseta (parlamenta) te odobrenje održavanja prijevremenih izbora u zemlji, izvijestio je izraelski radio.

Premijer bi trebao izvijestiti Katsava o odluci o napuštanju vladajuće stranke Likud i osnivanju nove vlastite stranke, što je, prema mišljenju promatrača, potez koji će politički potresti zemlju i izmijeniti izraelsku političku situaciju.

Predsjednik parlamenta Reuven Rivlin izraelskog je predsjednika pozvao da ne prihvati Sharonov zahtjev, jer bi Knesset u srijedu trebao glasovati o zakonu o raspuštanju parlamenta te sazivanju novih izbora na dan koji će odgovarati većini stranaka.

Čelnici stranaka koji raspravljaju o datumu koji bi im najviše odgovarao najčešće spominju početak ožujka 2006. Očekuje se da se Sharonu u njegovoj odluci pridruži 14 Likudovih ministara. Među članovima njegove nove stranke mogli bi se naći bivši predsjednik Shin Beta za unutarnju sigurnost Avi Dichter i predsjednik Sveučilišta Ben Gurion Avishai Braverman.

Napuštanjem Likuda, Sharon će prekinuti veze s izrazito desno orijentiranim "pobunjenicima" unutar stranke koji ga nisu poduprli u odluci o povlačenju vojnih snaga iz okupiranog pojasa Gaze u rujnu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙