FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dnevni red tekuće saborske sjednice proširen s još 10-ak točaka

ZAGREB,17. studenoga(Hina) - Dnevni red tekuće sjednice Hrvatski jesabor danas proširio s još desetak točaka, među kojima su i Prijedlogdržavnog proračuna za iduću godinu s projekcijama proračuna za 2007. i2008., te Prijedlog zakona o turističkom zemljištu.
ZAGREB,17. studenoga(Hina) - Dnevni red tekuće sjednice Hrvatski je sabor danas proširio s još desetak točaka, među kojima su i Prijedlog državnog proračuna za iduću godinu s projekcijama proračuna za 2007. i 2008., te Prijedlog zakona o turističkom zemljištu.

Vlada Saboru predlaže da proračun u idućoj godini bude 98,8 milijardi kuna, što je za 7,9 milijardi kuna više nego ove godine.

Proračun za 2006. Vlada temelji na gospodarskom rastu od četiri posto, inflaciji od oko tri posto te deficitu opće države od 3,3 posto BDP-a.

Uz državni proračun, u saborsku su proceduru uvršteni i prateći prijedlozi financijskih planova državnih zavoda, fondova i agencija, te prijedlog Zakona o izvršenju proračuna.

Prijedlogom zakona o turističkom zemljištu Vlada predviđa da zemljište procijenjeno u postupku pretvorbe i privatizacije postane vlasništvom države, a zemljište hotela i turističkih naselja koje nije ušlo u njihov temeljni kapital vlasništvom lokalnih jedinica.

Sabor će se, uz 60-ak točaka koje su već na dnevnom redu tekuće sjednice, do kraja godine očitovati i o prijedlozima zakona o računovodstvu te o državnoj reviziji, a imenovat će i suce porotnike Vrhovnog suda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙