FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: odbori o proračunu za 2006.

ZAGREB,21. studenoga(Hina) - Državni proračun predložen za 2006. očitonije orijentiran na poljoprivredu, ocijenio je danas na sjednicisaborskog Odbora za poljoprivredu i šumarstvo njegov vanjski član IvoKrpina.
ZAGREB,21. studenoga(Hina) - Državni proračun predložen za 2006. očito nije orijentiran na poljoprivredu, ocijenio je danas na sjednici saborskog Odbora za poljoprivredu i šumarstvo njegov vanjski član Ivo Krpina.

O proračunu za 2006., u iznosu od 98,8 milijardi kuna, raspravljala je danas većina saborskih odbora, pa i Odbor za poljoprivredu.

Njegove članove nije zadovoljio podatak da se za poljoprivredu u 2006. izdvaja 6,4 posto više nego ove godine, odnosno ukupno 2,8 milijardi kuna, od čega za poticaje dvije milijarde kuna,

Ivo Lončar (NZ) nezadovoljan je poticanjem poljoprivredne proizvodnje, te ističe da ni jedna država nije stabilizirala svoje gospodarstvo, bez da je riješila poljoprivredu.

Nisam protiv gradnje autocesta i cesta, ali tamo bih malo skinuo i ubacio u poljoprivredu, kazao je Lončar.

Krpina pozornost skreće na male površine pod višegodišnjim nasadima, te zaključuje da će, ne promjeni li se nešto u tom pogledu, Hrvatska, u EU ući 'kao invalid'.

Vanjska članica Odbora za zakonodavstvo Barbara Jelčić na tom je odboru upozorila na rast broja zaposlenih u svim područjima, od kojih za neka nema nikakvih objašnjenja.

Navela je da se, primjerice, broj od 20 zaposlenih u saborskoj Stručnoj službi u 2006. 'penje' na čak 358, da se Ured Predsjednika povećava za sedam ljudi, uključujući i tajnika za kojega je predviđen koeficijent od 6,48, dakle kao za suca Ustavnog suda.

Ravnatelj Direkcije za upravljanje zrakoplovima ima koeficijent od 4,26, a pilot koeficijent 1, pročelnik Ureda za lektoriranje je s koeficijentom od 4,26, a njegov zamjenik 3,5, navela je Jelčić.

Predsjednik Odbora Florijan Boras suglasan je da su koeficijenti neujednačeni, da ima anomalija i nelogičnosti koje treba ispraviti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙