FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski sabor sutra počinje novu, 17. sjednicu

ZAGREB,8. studenoga(Hina) - Hrvatski sabor sutra počinje 17. sjednicu,posljednju redovnu u ovoj godini, a zastupnike, za sada, očekujednevni red od 50-ak točaka, dok do sredine mjeseca iz Vlade trebastići i prijedlog državnoga proračuna za 2006., što će biti središnjatema saborskog maratona.
ZAGREB,8. studenoga(Hina) - Hrvatski sabor sutra počinje 17. sjednicu, posljednju redovnu u ovoj godini, a zastupnike, za sada, očekuje dnevni red od 50-ak točaka, dok do sredine mjeseca iz Vlade treba stići i prijedlog državnoga proračuna za 2006., što će biti središnja tema saborskog maratona.

U šest tjedana neprekinutog zasjedanja Sabor će uz niz zakona iz financijskog sektora, donijeti i zakone važne za sudbenu vlast, očitovati se o brojnim izvješćima.

Vladajući i oporbeni zastupnici trebaju do konca godine usuglasiti zaključke kojima bi se stavila točka na 'i' burnoj raspravi o reviziji pretvorbe i privatizacije.

Iznimno opsežan dnevni red nametnuo je i pojačan radni tempo, pa će skupne saborska sjednice, umjesto srijedom, počinjati već utorkom.

Novu, 17. sjednicu Sabor počinje 'aktualnim prijepodnevom' u kojemu će Vladi pitanja postaviti 40-ak zastupnika.

Sutra popodne pred zastupnicima će se naći dvije interpelacije o radu Vlade - o modernizaciji Hrvatskih željeznica, te interpelacija koja se odnosi na vladavinu prava i sprečavanje političke korupcije vezano za posljednje lokalne izbore.

Obje interpelacije podnijeli su zastupnici SDP-a.

Hrvatski sabor redovnu radnu sezonu završava 15. prosinca, no bude li potrebno raditi može i nakon toga roka, ali na izvanrednoj sjednici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙