FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi sindikat: Matić nastavlja pljačkati Industrogradnju

ZAGREB, 21. studenog 2005. (Hina) - Predsjednik Novog sindikata MarioIveković optužio je danas predsjednika Uprave IndustrogradnjeZvonimira Matića da novcem tvrtke, preko kompenzacijskih naloga,kupuje vlasništvo nad njom, a državne ustanove koje su upoznate sastanjem u Industrogradnji da ne sprečavaju daljnju privatizacijskupljačku.
ZAGREB, 21. studenog 2005. (Hina) - Predsjednik Novog sindikata Mario Iveković optužio je danas predsjednika Uprave Industrogradnje Zvonimira Matića da novcem tvrtke, preko kompenzacijskih naloga, kupuje vlasništvo nad njom, a državne ustanove koje su upoznate sa stanjem u Industrogradnji da ne sprečavaju daljnju privatizacijsku pljačku.

Sindikat posjeduje "Izjavu o kompenzaciji" kojom je Industrogradnja Matiću isplatila razliku plaće za svibanj u visini 90.685 kuna, a novac je potom ponovno prebačen na račun tvrtke, i to za podmirenje Matićevih dugova za kupnju njezinih dionica.

"To znači da Matić novcem Industrogradnje kupuje njezine dionice i vlasništvo nad tvrtkom, zloupotrebljavajući svoj položaj predsjednika Uprave za potpisivanje takvih nevjerojatnih iznosa razlike plaće u visini od preko 90.000 kuna", istaknuo je na konferenciji za novinare Iveković.

Sporno je i što je u vrijeme potpisivanja kompenzacijskog naloga, u srpnju ove godine, dionica Industrogradnje na burzi vrijedila preko 600 kuna, a Matiću je prodana po cijeni od 450 kuna.

Iveković je stoga ponovno prozvao Ministarstvo financija, Poreznu upravu, Državno odvjetništvo i USKOK da ne poduzimaju dovoljno na zaustavljanju i sankcioniranju nezakonitosti u Industrogradnji.

Predsjednik Udruge malih dioničara Tomislav Madžar upozorio je da se vlasnička struktura u poduzeću promijenila u korist brokerske tvrtke Positus koja je nedavno kupila 40 posto udjela, a namjerava otkupiti većinski paket dionica.

Matiću i suradnicima trenutno ostaje ispod 40 posto, a malim dioničarima i ostalima 20 posto dionica.

Madžar tvrdi da će sadašnja Uprava brzo odvesti Industrogradnju u propast, rasprodati veći dio imovine i otpustiti radnike.

Stoga je pozvao radnike da ne prodaju svoje dionice članovima Uprave Industrogradnje, koji kupuju dionice iako im zakon to ne dopušta, te ocijenio da je ponuda Positusa od 650 kuna po dionici korektna.

Udruga poziva male dioničare koji ne žele prodati dionice da davanjem punomoći njezinim predstavnicima na predstojećoj skupštini pomognu promjenu sastava postojećeg NO-a i Uprave tvrtke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙