FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Parlamentarno izaslanstvo Latvije u Hrvatskom saboru

ZAGREB, 10. studenog 2005. (Hina) - Izaslanstvo Odbora za vanjskeposlove parlamenta Republike Latvije na čelu s predsjednicom OdboraVaire Paegle posjetilo je u četvrtak Hrvatski sabor, priopćila jeSlužba za odnose s javnošću Hrvatskog sabora.
ZAGREB, 10. studenog 2005. (Hina) - Izaslanstvo Odbora za vanjske poslove parlamenta Republike Latvije na čelu s predsjednicom Odbora Vaire Paegle posjetilo je u četvrtak Hrvatski sabor, priopćila je Služba za odnose s javnošću Hrvatskog sabora.

Latvijsko izaslanstvo primili su predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju Milorad Pupovac i potpredsjednik odbora Tonči Tadić.

Kako je priopćeno, razgovor je protekao u vrlo srdačnom tonu i razmjeni parlamentarnih iskustava.

Milorad Pupovac se osvrnuo na djelovanje triju saborskih odbora koji pokrivaju područje vanjske politike, Odbora za vanjsku politiku, Odbora za europske integarcije i Odbora za međuparlamentarnu suradnju.

Tema razgovora bila je i uloga parlamenata, odnosno parlamentarne suradnje, u procesu približavanja Europskoj uniji.

Pupovac je, prema priopćenju, istaknuo važnost suradnje Hrvatskog sabora s parlamentima susjednih zemalja u rješavanju problema iz prošlosti i vraćanju povjerenja nužnog za razvoj i stabilnost regije.

Vaire Paegle govorila je o iskustvima Latvije kao nove članice EU, istaknuvši da ulazak u EU nije cilj sam po sebi, već provedba reformi koje donose dobrobit za čitavo društvo.

U razgovoru s predsjednikom Hrvatsko-latvijske skupine prijateljstva Miroslavom Korenikom, Paegle je kazala da će Hrvatska imati punu potporu Latvije na putu do punopravnog članstva u EU, jer je smatra ključnim čimbenikom stabilosti i demokracije u regiji.

Zauzela se također za jačanje gospodarske suradnje između Hrvatske i Latvije, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙