FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Porin: Trijumf Arsena Dedića i TBF-a

OSIJEK, 20. studenog 2005. (Hina) - Trijumfom Arsena Dedića i splitskegrupe TBF, koji su osvojili nagrade u najvažnijim kategorijama,obilježena je dodjela hrvatske diskografske nagrade Porin za najboljaglazbena ostvarenja u prošloj godini u nedjelju navečer u osječkojsportskoj dvorani "Zrinjevac"
OSIJEK, 20. studenog 2005. (Hina) - Trijumfom Arsena Dedića i splitske grupe TBF, koji su osvojili nagrade u najvažnijim kategorijama, obilježena je dodjela hrvatske diskografske nagrade Porin za najbolja glazbena ostvarenja u prošloj godini u nedjelju navečer u osječkoj sportskoj dvorani "Zrinjevac"

"Na zlu putu" Arsena Dedića dobio je Porina za najbolji album godine, dok je u kategoriji pjesme godine nagrađena "Nostalgična" skupine TBF.

Dedićev "Na zlu putu" proglašen je i najboljim albumom pop i zabavne glazbe, dok je album TBF-a "Maxon Universal" dobio Porina u kategoriji najboljeg rock albuma. Najbolji album urbane klupske glazbe je "No sikiriki" Ede Maajke.

Nagradu za najbolju žensku vokalnu izvedbu dobila je Meri Trošelj za pjesmu "Speak to me", za najbolju mušku vokalnu izvedbu Porina je dobio Massimo Savić za "Bacila je sve niz rijeku", dok je nagrada za najbolju izvedbu grupe s vokalnom pripala ponovo TBF-u za " Nostalgičnu". Najboljim izvođačem godine proglašena je Natalie Dizdar.

Nagrada Porin ove se godine dodjeljivala po 12. put. Nagrade su podijeljene u 43. kategorije, a "Porina" za životno djelo ove su godine dobili kantautor Drago Mlinarec, glazbenik, skladatelj i pedagog Božo Potočnik, dirigent i pijanist Milan Horvat te posthumno osječki skladatelj Branko Mihaljević.

U glazbenom dijelu na pozornici dvorane "Zrinjevac", uz ostale, nastupili su Oliver Dragojević, Shorty, Tony Cetinski, Arsen Dedić, Natalie Dizdar, Massimo Savić, Psihomodopop, Elemental, Vanna, TBF i drugi.

Utemeljitelji "Porina" su Hrvatska diskografska udruga, Hrvatska glazbena unija, Hrvatska radio-televizija i Hrvatsko društvo skladatelja.

Dodjelom nagrada u nedjelju navečer završena je višednevna glazbena priredba "Dani porina 2005" koja se u Osijeku, uz različite popratne glazbeno-promotivne sadržaje, održavala od 15. studenoga.

(Hina) xivuc ydj

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙