FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biškupić čestitao Vukmirici trideset godina umjetničkog rada

ZAGREB, 11. studenoga 2005. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupićuputio je dramskom umjetniku Željku Vukmirici čestitke u povoduobilježavanja trideset godina umjetničkog rada.
ZAGREB, 11. studenoga 2005. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić uputio je dramskom umjetniku Željku Vukmirici čestitke u povodu obilježavanja trideset godina umjetničkog rada.

"Kao dramski umjetnik koji je uvijek težio vlastitom usavršavanju, originalnosti u glumačkom pristupu i izražavanju, kao i poticanju otvaranja novih putova u dramskom stvaralaštvu, svojim tridesetogodišnjim umjetničkim radom obogatili ste i obogaćujete hrvatsko glumište, kako izvrsnim glumačkim postignućima, tako i sudjelovanjem u ostvarenju brojnih projekata u kojima ste svojim vrijednim kazališnim i producentskim iskustvom otvorili prostor i mladim generacijama glumaca za usavršavanje u svom pozivu", ističe ministar u čestitki.

Napominje kako ćemo pamtiti njegova iznimna ostvarenja u kazališnoj radionici "Pozdravi", Teatru ITD, Dramskom kazalištu Gavella, kao i četiri autorske monodrame u Teatru Exit, neke izvedene i više od tisuću puta s izuzetnim uspjehom na hrvatskim i inozemnim pozornicama.

"Vaša su postignućima velik doprinos cjelokupnoj hrvatskoj kulturi te Vam želim nastavak uspješnog umjetničkog stvaralaštva i ubuduće", navodi ministar.

Željko Vukmirica (Zagreb, 1953.) jedan je od najomiljenijih zagrebačkih glumaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙