FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Kosovu pozdravljeno imenovanje Marttija Ahtisaarija

PRIŠTINA,1. studenoga 2005.(Hina) - Kosovske institucije i vodećealbanske političke stranke pozdravile su u utorak imenovanje bivšegfinskog predsjednika Marttija Ahtisaarija za posebnog izaslanika UN-aza rješavanje statusa Kosova.
PRIŠTINA,1. studenoga 2005.(Hina) - Kosovske institucije i vodeće albanske političke stranke pozdravile su u utorak imenovanje bivšeg finskog predsjednika Marttija Ahtisaarija za posebnog izaslanika UN-a za rješavanje statusa Kosova.

Kosovska je vlada poslije svoje sjednice pozdravila Ahtisaarijevo imenovanje za glavnog pregovarača o političkom statusu Kosova. Premijer Bajram Kosumi je pozdravio i prijedlog da Ahtisaari ima tri pomoćnika, iz EU-a, SAD-a i Rusije.

Kosumi je dodao da bi eventualna odluka Washingtona da američki državni podtajnik za politička pitanja Nicholas Burns postane američkim predstavnikom u procesu utvrđivanja statusa Kosova bila izuzetno dobra.

Muhamet Hamiti, glasnogovornik kosovskog predsjednika Ibrahima Rugove izjavio je kako očekuje da će se Ahtisaarijevim imenovanjem rješenje za status Kosova brzo pronaći.

Stranke kosovskih Albanaca također su pozitivno ocijenile Ahtisaarijevo imenovanje. Njegov prvi posjet Kosovu očekuje se krajem mjeseca studenoga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙