FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik parlamenta CG: referendum na proljeće

PODGORICA, 9. studenoga 2005. (Hina) - Referendum o neovisnosti CrneGore bit će održan na proljeće, to znaju svi, pa i Europska unija,izjavio je novinarima predsjednik crnogorskog parlamenta RankoKrivokapić, nakon razgovora s izaslanstvom EU te potvrdio da će CrnaGora na preporuku "europske trojke" pričekati stajalište Venecijanskekomisije o standardima po kojima će referendum biti organiziran.
PODGORICA, 9. studenoga 2005. (Hina) - Referendum o neovisnosti Crne Gore bit će održan na proljeće, to znaju svi, pa i Europska unija, izjavio je novinarima predsjednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić, nakon razgovora s izaslanstvom EU te potvrdio da će Crna Gora na preporuku "europske trojke" pričekati stajalište Venecijanske komisije o standardima po kojima će referendum biti organiziran.

"Standardi su poznati i ne postoje tajne. Crna Gora ima zakon o referendumu iznad europskog standarda a ukoliko je potrebno još nešto - poboljšat ćemo ga", izjavio je Krivokapić.

Predstavnici Europske unije (EU) priopćili su u srijedu u Podgorici da EU podržava Državnu zajednicu Srbije i Crne Gore i od crnogorske vlasti pozvali da se suzdrže od zakazivanja referenduma, prije potpunog razjašnjenja tog pitanja. Poručili su da će način na koji Crna Gora bude vodila proces referenduma kao i njegov ishod odrediti odnose Crne Gore s EU.

"Europska trojka"- britanski veleposlanik u Srbiji i Crnoj Gori (SCG) David Gowan, voditelj misije Europske komisije u Državnoj zajednici Joseph Lloveras i otpravnica poslova u austrijskom veleposlanstvu u SCG Ulrike Hartmann, u srijedu su u Podgorici razgovarali s najvišim crnogorskim dužnosnicima i čelnicima oporbe o referendumu o neovisnosti Crne Gore.

Veleposlanik Velike Britanije u SCG David Gowann izjavio je da su u dokumentu koji su predali crnogorskim vlastima i oporbi o referendumu sadržana stajališta svih zemalja EU.

Predsjednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić drži da je poziv na dijalog bio ključna sugestija izaslanstva EU i izrazio nadu da su to shvatili i predstavnici oporbe.

Čelnici četiriju crnogorskih oporbenih stranaka koje se zauzimaju za opstanak zajedničke države Srbije i Crne Gore prenijeli su predstavnicima EU da ne žele s vlastima dijalog o referendumu o neovisnosti te da će o tome i službeno obavijestiti Bruxelles. Oni su izrazili zadovoljstvo stajalištima EU koja kao i oni podržava Državnu zajednicu SCG i koja upozorava "crnogorski režim na opasnosti od održavanja referenduma".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙