FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAU: automobil godine Wolkswagen Passat

ZAGREB, 10. studenog 2005. (Hina) - Stručni žiri Hrvatske automobilskeudruge odlučio je titulu "Hrvatski automobil 2006. godine" i nagradu"Zlatni kotač" dodijeliti novom Volkswagen Passatu.
ZAGREB, 10. studenog 2005. (Hina) - Stručni žiri Hrvatske automobilske udruge odlučio je titulu "Hrvatski automobil 2006. godine" i nagradu "Zlatni kotač" dodijeliti novom Volkswagen Passatu.

Stručni žiri HAU, kojeg čine stručnjaci i znanstvenici iz specijalističkih područja automobilske tehnologije i cestovnog prometa, odlučio je jutros i o "Zlatnim plaketama" za najbolje automobile po kategorijama.

U klasi gradskih vozila zbirna je nagrada dodijeljena Citroënu C1, Peugeotu 107 i Toyoti Aygo, u nižoj klasi najbolji je Renault Clio, u kompaktnoj Honda Civic, u srednjoj Volkswagen Passat, u višoj srednjoj Citroën C6 i u elitnoj klasi Mercedes S-klase.

Najbolji monovolumen je Mazda 5, najbolji karavan Škoda Octavia Combi, najbolja kompaktna limuzina Volkswagen Jetta, najbolji SUV Toyota RAV4, najbolji terenac Jeep Grand Cherokee, najbolji sportski automobil BMW 130i i najbolji kabriolet Volvo C70.

Nagradu za sigurnost osvojio je Renault Clio, za dizajn Alfa Romeo 159, za ekologiju Toyota, za kvalitetu Mazda, za benzinski motor Volkswagen 1.4 TSI i za dizelski motor Toyota 2.2 D-4D.

Automobilskim novinarom godine proglašen je Hrvoje Srpak iz Jutarnjeg lista, nagradu za odnose s javnošću osvojila je Jasmina Drežnjak iz Citroëna Hrvatska, za promicanje ekologije u prometu Romeo Ibrišević iz Auto blica i za sigurnost u prometu sudski vještak dr. Ivo Jakovljević.

Nagrade će biti uručene 1. prosinca 2005. na svečanosti u Hrvatskom autoklubu, navodi se u priopćenju predsjednika HAU Željka Marušića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙