FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radionica o projektu očuvanja krških ekoloških sustava

KRASNO, 25. listopada 2005. (Hina) - Projekt "Očuvanje krškihekoloških sustava" u protekle je dvije godine dao nov poticaj očuvanjubiološke raznolikosti krških ekoloških sustava i održiva razvojagorske Hrvatske.
KRASNO, 25. listopada 2005. (Hina) - Projekt "Očuvanje krških ekoloških sustava" u protekle je dvije godine dao nov poticaj očuvanju biološke raznolikosti krških ekoloških sustava i održiva razvoja gorske Hrvatske.

To je rečeno na početku dvodnevne radionice koja se u organizaciji Ministarstva kulture održava u sjedištu Nacionalnog parka "Sjeverni Velebit", a nazoče joj, osim predstavnika 14 nacionalnih parkova i parkova prirode, pomoćnik ministra kulture Zoran Šikić, ličko-senjski župan Milan Jurković, predstavnici Svjetske banke za razvoj i drugi.

Na radionici su predstavljene aktivnosti koje se u sklopu tog projekta provode u nacionalnim parkovima "Risnjaku", "Sjevernom Velebitu", "Paklenici", "Plitvičkim jezerima" i Parku prirode "Velebitu".

Lokalnom stanovništvu za ekološku proizvodnju i ekoturizam u protekle dvije godine za 20-ak projekata UN-ov Fond za globalni okoliš putem Svjetske banke i norveške vlade darovali su 700 tisuća dolara.

"Ministarstvo kulture taj projekt ocjenjuje vrlo uspješnim i konkretnim", rekao je pomoćnik ministra Zoran Šikić, dodavši da sve što se u tom projektu provodi svjedoči da lokalna zajednica i stanovništvo prihvaćaju takav model, a da je tako, najbolji je primjer područje sjevernog Velebita i naselja Krasna, rekao je Šikić.

Radionica nastavlja rad i sutra.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙