FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba skulptura Tomislava Ostoje

ZAGREB, 17. studenog 2005. (Hina) - Apstraktni opus kipara TomislavaOstoje pod nazivom Skulpture 2003-2005 predstavljen je večeras naizložbi u Klovićevim dvorima.
ZAGREB, 17. studenog 2005. (Hina) - Apstraktni opus kipara Tomislava Ostoje pod nazivom Skulpture 2003-2005 predstavljen je večeras na izložbi u Klovićevim dvorima.

Izložba obuhvaća pedesetak skulptura te prikazuje recentna djela u kojima Ostoja ostajući vjeran materijalima poput sadre, silumina i bronce preslaže volumene ostvarujući smišljenom kombinatorikom ujednačen i harmoničan ciklus, istaknula je autorica izložbe Koraljka Jurčec Kos.

Obrazlažući Ostojin ciklus istaknula je da je nova tajna toga ciklusa u pukotini, u lucidnom potezu, odlučnom rezu, zasjenjenom žlijebu ili zaobljenom bridu koji viđeno pretvara u apstrakciju, a cijeli ciklus sažima u dosjetljivu reinterpretaciju osobne umjetničke poetike.

Tomislav Ostoja rođen je u Splitu 1931. godine. Završio je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu. Bio je suradnik majstorske radionice Augusta Augustinčića. Izlagao je u zemlji i inozemstvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙