FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Klanjcu otvorena izložba Ante Starčevića

KLANJEC, 21. listopada 2005. (Hina) - U Salonu Galerije "AntunaAugustinčića" večeras je otvorena izložba skulptura akademskog kiparaAnte Starčevića.
KLANJEC, 21. listopada 2005. (Hina) - U Salonu Galerije "Antuna Augustinčića" večeras je otvorena izložba skulptura akademskog kipara Ante Starčevića.

Izloženo je 36 radova: plaketa, medalja, skulptura, poprsja i skica za spomenike - u gipsu i bronci, nastalih od 1957. do danas, što je svojevrstan presjek Starčevićeva gotovo polustoljetna kiparskog stvaralaštva.

Ante Starčević rođen je 29. kolovoza 1933. u Zagrebu. Kao školarac prima prve kiparske poduke na tečaju kiparstva u KUD-u "Ognjena Price", s kojim kao 16-godišnjak prvi put izlaže u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu. Kiparstvo je diplomirao u klasi Antuna Augustinčića 1957., od kada djeluje kao samostalan umjetnik baveći se kiparstvom, medaljarstvom, slikarstvom i grafikom, izvodeći vitraje i mozaike.

Do sada je sudjelovao na više od dvije stotine skupnih i 14 samostalnih izložaba u zemlji i inozemstvu. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, a njegova djela postavljena su kao javna plastika na više od 80 mjesta.

Izložba je otvorena do 21. studenoga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙