Osim prestiža Auboine, inače glavni slastičar u Hotelu Intercontinental u Mexico Cityju, zaradio je i novčanu nagradu od 75 tisuća eura.
Tema ovogodišnjeg svjetskog natjecanja "čokoladera", koju je organizirao švicarski proizvođač čokolada Barry Callebaut, bio je nadrealizam. Slastičari koji su se na prednatjecanju održanom u veljači u New Yorku uspjeli kvalificirati za svjetsko prvenstvo, trebali su za svoje slatke kreacije potražiti inspiraciju kod Renea Magrittea, Joana Miroa, Maxa Ernsta, Man Raya ili Salvadora Dalija. Međunarodnim žirijem u Parizu predsjedao je renomirani slastičar Gaston Lenotre, a finale natjecanja održano je u Cafe Lenotreu na Champs-Elyseeu.
Obvezni program prvenstva zahtijevao je od natjecatelja da izrade do 1,5 m visoku čokoladnu skulpturu na temu nadrealizam, zatim čokoladni desert za osam osoba, 40 čokoladnih poljubaca odnosno bombona, čokoladni kolač za devet osoba i još jednu malu čokoladnu skulpturu od najviše 400 grama.
Proizvođač čokolade Barry Callebaut sa sjedištem u Zuerichu ima godišnji promet od 2,6 milijardi eura i vodeći je svjetski proizvođač proizvoda od kakaa i čokolade. Njegova korporacija na više od 30 proizvodnih lokacija u 23 države svijeta zapošljava 8 tisuća suradnika.