FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prvu nagradu na svjetskom čokoladnom prvenstvu osvojile SAD

PARIZ, 23. listopada 2005. (Hina/APA) - Francuski slastičarJean-Marie Auboine koji je nastupao za Sjedinjene Države osvojio jeprvu nagradu na svjetskom čokoladnom prvenstvu - World ChocolateMasters - u Parizu.
PARIZ, 23. listopada 2005. (Hina/APA) - Francuski slastičar Jean-Marie Auboine koji je nastupao za Sjedinjene Države osvojio je prvu nagradu na svjetskom čokoladnom prvenstvu - World Chocolate Masters - u Parizu.

Osim prestiža Auboine, inače glavni slastičar u Hotelu Intercontinental u Mexico Cityju, zaradio je i novčanu nagradu od 75 tisuća eura.

Tema ovogodišnjeg svjetskog natjecanja "čokoladera", koju je organizirao švicarski proizvođač čokolada Barry Callebaut, bio je nadrealizam. Slastičari koji su se na prednatjecanju održanom u veljači u New Yorku uspjeli kvalificirati za svjetsko prvenstvo, trebali su za svoje slatke kreacije potražiti inspiraciju kod Renea Magrittea, Joana Miroa, Maxa Ernsta, Man Raya ili Salvadora Dalija. Međunarodnim žirijem u Parizu predsjedao je renomirani slastičar Gaston Lenotre, a finale natjecanja održano je u Cafe Lenotreu na Champs-Elyseeu.

Obvezni program prvenstva zahtijevao je od natjecatelja da izrade do 1,5 m visoku čokoladnu skulpturu na temu nadrealizam, zatim čokoladni desert za osam osoba, 40 čokoladnih poljubaca odnosno bombona, čokoladni kolač za devet osoba i još jednu malu čokoladnu skulpturu od najviše 400 grama.

Proizvođač čokolade Barry Callebaut sa sjedištem u Zuerichu ima godišnji promet od 2,6 milijardi eura i vodeći je svjetski proizvođač proizvoda od kakaa i čokolade. Njegova korporacija na više od 30 proizvodnih lokacija u 23 države svijeta zapošljava 8 tisuća suradnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙