FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Rijeci otvorena izložba Siniše Majkusa

RIJEKA,27. listopada 2005.(Hina) - Izložba riječkog kipara SinišeMajkusa u riječkoj "Galeriji O.K." u klubu "Palach", na kojoj jepredstavljena jedna skulptura pod nazivom "Bugatti", otvorena jevečeras.
RIJEKA,27. listopada 2005.(Hina) - Izložba riječkog kipara Siniše Majkusa u riječkoj "Galeriji O.K." u klubu "Palach", na kojoj je predstavljena jedna skulptura pod nazivom "Bugatti", otvorena je večeras.

Skulptura je izrađena u prepoznatljivoj autorovoj maniri, od čelične žice, a dugačka je 4,5 metra.

Tom se izložbom završava neformalni dio Festivala nove umjetnosti FONA 05, koji se održavao u Multimedijalnom centru, odnosno klubu "Palach", a bio je posvećen lokalnoj umjetničkoj produkciji iz 90-ih godina prošloga stoljeća.

U sklopu tog programa predstavilo se dvadesetak autora koji su se većinom afirmirali i izvan Rijeke, ali je bilo i onih koji su izlagali prvi put.

Siniša Majkus rođen je 1962. u Rijeci. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu na Grafičkom odjelu u klasi Miroslava Šuteja. Predaje na kolegijima crtanja na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, koja je otvorena ove godine. Dobitnik je godišnje nagrade "Vladimir Nazor" za 2005.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙