FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tatjana Holjevac o posjetu Stockholmu

ZAGREB, 17. studenoga 2005. (Hina) - Predsjednica zagrebačke Gradskeskupštine Tatjana Holjevac izvijestila je danas o svom posjetuStockolmu i namjeri suradnje Zagreba i tog grada u projektimainfrastrukture i u informacijskim i digitalnim projektima.
ZAGREB, 17. studenoga 2005. (Hina) - Predsjednica zagrebačke Gradske skupštine Tatjana Holjevac izvijestila je danas o svom posjetu Stockolmu i namjeri suradnje Zagreba i tog grada u projektima infrastrukture i u informacijskim i digitalnim projektima.

Zagreb na primjeru Stockholma može vidjeti u kojem smjeru Europa kreće jer više ne može čekati da bude u zaostatku deset godina, rekla je Holjevac.

Podsjetila je da su Švedska i grad Stockholm proveli liberalizaciju telekomunikacija 1993., deset godina prije Hrvatske. Tada su bili u situaciji u kojoj smo mi danas s brojnim operaterima koji su sami htjeli postavljati mreže, no Stockholm je to spriječio na način da je taj posao povjerio gradskoj tvrtki koja sada operaterima iznajmljuje svoju infrastrukturu.

Holjevac je navela da je njezin domaćin predsjednik Gradske skupštine Stockholma Barry Anderssen izrazio zadovoljstvo što je posjetila Stockholm, jer je prvi put uspostavljen kontakt sa Zagrebom.

Navela je da se razgovaralo i o susretu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića sa gradonačelnicom Stockholma te da Barry Anderssen iduće godine posjeti Zagreb.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙