FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Godišnja skupština HDPBU-a na Dan baleta

ZAGREB, 4. studenog 2005. (Hina) - U sklopu obilježavanja Dana baleta,kojeg je prije dvije godine utemeljilo Hrvatsko društvo profesionalnihbaletnih umjetnika (HDPBU), danas je u zagrebačkom Hrvatskom narodnomkazalištu održana redovita godišnja skupština toga društva.
ZAGREB, 4. studenog 2005. (Hina) - U sklopu obilježavanja Dana baleta, kojeg je prije dvije godine utemeljilo Hrvatsko društvo profesionalnih baletnih umjetnika (HDPBU), danas je u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu održana redovita godišnja skupština toga društva.

Kako je podsjetio predsjednik HDPBU-a Svebor Sečak, na današnji dan prije 129 godina prvi su put, u operi "Nikola Šubić Zrinski", navedena imena izvođača koji su nastupili u baletnom dijelu te opere.

Osvrćući se na rad Društva tijekom proteklih godinu dana, Seček je rekao kako je među ostalim, postavljena spomen ploča na pročelje Akademije dramskih umjetnosti u povodu 10. obljetnice granatiranja Zagreba i stradavanja baletnih i dramskih umjetnika. Protekla je godina prošla u znaku brojnih gostovanja u zemlji i inozemstvu. U nastojanju za što kvalitetnijim inozemnim usavršavanjima HDPBU je osigurao financijska sredstva za Ljetni baletni seminar u Budimpešti, kojeg je pohađalo pet članova Društva.

(Hina) xkt yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙