FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split - otvoren Međunarodni sajam SASO

SPLIT, , 26. listopada 2005. (Hina) - Jubilarni 10. Međunarodni sajamSASO, koji objedinjava sajmove graditeljstva, drvne i metalneindustrije, strojeva, obrtništva i elektrotehnike, svečano je otvorendanas na Žnjanu u Splitu.
SPLIT, , 26. listopada 2005. (Hina) - Jubilarni 10. Međunarodni sajam SASO, koji objedinjava sajmove graditeljstva, drvne i metalne industrije, strojeva, obrtništva i elektrotehnike, svečano je otvoren danas na Žnjanu u Splitu.

Riječ je o najvećem sajmu te vrste u Hrvatskoj, na kojemu ove godine ima 35 posto više izlagača nego lani, a u sljedeća tri dana održat će se više skupova domaćih i inozemnih gospodarstvenika.

Na 750 izložbenih mjesta ove se godine predstavlja 1600 tvrtaka iz 12 zemalja Europe, te iz Kanade. Posebno mjesto na sajmu zauzimaju domaći obrtnici kojih se na 1650 četvornih metara predstavilo čak 159. Njihovo izlaganje sufinancira Hrvatska obrtnička komora, koja tako želi pomoći razvoj obrta i što bolju pripremu za konkuriranje na međunarodnom tržištu.

Na stručnim raspravama razgovarat će se o plinofikaciji Dalmacije i poslovnim zonama. U petak će se održati i tradicionalni 3. Dan arhitekata, na temu Arhitektura priobalnog područja, a raspravljat će se i o budućem generalnom urbanističkom planu Splita.

"Iznimno sam zadovoljan jer je SASO u deset godina izrastao u najveći susret gospodarstvenika u regiji, unatoč činjenici da Split i dalje nema primjeren sajamski prostor. No, vjerujemo da će se donošenjem GUP-a i to pitanje konačno riješiti", rekao je vlasnik tvrtke "Sajam Split" Igor Bagarić.

Bagarić je za ožujak 2006. najavio sajam "GAST", u sklopu kojega će Split prvi put imati Sajam kave i mediteranskih proizvoda.

Istaknuo je da je prvi put ove godine partner Sajma SASO, uz Zagrebačku banku, i tvrtka Dalmacijacement, najveći hrvatski proizvođač cementa i građevinskoga materijala, koja dosad nije izlagala na sajmovima.

Sajam će trajati pet dana i za to će se vrijeme održati natjecanje u promjeni guma, te treće igre šumara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙