FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija: Uhićena tri navodna terorista

RIM, 17. studenog 2005. (Hina) - Tri islamska ekstremista,"potencijalni napadači", kako ih je okarakterizirala talijanskapolicija, uhićena su u četvrtak u Napulju i Bresci pod optužbom"udruživanja radi izvršenja krivičnog zločina s međunarodnimterorističkim ciljem".
RIM, 17. studenog 2005. (Hina) - Tri islamska ekstremista, "potencijalni napadači", kako ih je okarakterizirala talijanska policija, uhićena su u četvrtak u Napulju i Bresci pod optužbom "udruživanja radi izvršenja krivičnog zločina s međunarodnim terorističkim ciljem".

Riječ je o trojici Alžiraca koji su navodno bili povezani s jezgrama bliskim terorističkoj organizaciji Al Qaidi. Trojka je, prema iskazima talijanskih karabinjara, preko sunarodnjaka prisutnih u Italiji, čija je uloga trebala biti samo logistička, djelovala u Napulju, Rimu, Bresci i Vicenzi.

Navodni teroristi kamikaze, Yamine Bouhrama, Khaled Serai i Mohammed Larvi, imali su međunarodne kontakte. Bourhama je navodno bio na vježbama u Čečeniji i Gruziji te je naučio pripremati eksplozivne pojaseve za kamikaze. Serai je bio praćen tijekom njegovih putovanja do Norveške, gdje boravi mula Krekar, šef kurdske skupine Ansar al islam, koji je u Norveškoj zatražio politički azil 1991., a za njime se traga u cijelome svijetu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙