FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tri islamista "spremna za napad" uhićena u Italiji

RIM, 17. studenog 2005. (AFP) - Talijanske su specijalne snage uhitileu Napulju i Brescii tri "islamistička ekstremista" alžirskogporijekla, koji su "potencijalno bili spremni za napad" , javlja učetvrtak talijanska novinska agencija Ansa.
RIM, 17. studenog 2005. (AFP) - Talijanske su specijalne snage uhitile u Napulju i Brescii tri "islamistička ekstremista" alžirskog porijekla, koji su "potencijalno bili spremni za napad" , javlja u četvrtak talijanska novinska agencija Ansa.

Ta tri "potencijalno opasna islamistička ekstremista bili su u kontaktu sa salafističkim ćelijama za proricanje i borbu u Europi", dodaje Ansa.

Prema Ansi, uloga te "tri osobe alžirskog porijekla nije bila samo logistička i one se nisu bavile samo nabavom krivotvorenih dokumenta i prikupljanjem sredstava za ekstremističke organizcije, nego su činile i operativni kadar".

U rujnu je 11 osoba, osumnjičenih da pripadaju logističkoj bazi Salafističke skupine za proricanje i borbu (GSPC), glavnoj alžirskoj islamističkoj oružanoj skupini, uhićeno u predgrađu Milana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙