FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Barbaso u Zagrebu 10. i 11. studenog

ZAGREB, 9. studenog 2005. (Hina) - Glavni pregovarač i glavniravnatelj Opće uprave Europske komisije (EK) za proširenje FabrizioBarbaso službeno će 10. i 11. studenog boraviti u Zagrebu, gdje će snajvišim hrvatskim dužnosnicima razgovarati o pregovaračkom procesu,provedbi reforme javne uprava i pravosuđa i pitanjima vezanim uz pravamanjina i povratak izbjeglica, priopćila je u srijedu DelegacijaEuropske Komisije u Hrvatskoj.
ZAGREB, 9. studenog 2005. (Hina) - Glavni pregovarač i glavni ravnatelj Opće uprave Europske komisije (EK) za proširenje Fabrizio Barbaso službeno će 10. i 11. studenog boraviti u Zagrebu, gdje će s najvišim hrvatskim dužnosnicima razgovarati o pregovaračkom procesu, provedbi reforme javne uprava i pravosuđa i pitanjima vezanim uz prava manjina i povratak izbjeglica, priopćila je u srijedu Delegacija Europske Komisije u Hrvatskoj.

Barbaso stiže u Zagreb približno mjesec dana nakon otvaranja pregovora 3. listopada o pridruženju Hrvatske Europskoj uniji i samo dan nakon izvješća EK o napretku Hrvatske.

Tijekom dvodnevnog posjeta u četvrtak i petak Barbaso će se sastati s predsjednikom Stjepanom Mesićem, premijerom Ivom Sanaderom, ministricom vanjskih poslova i europskih integracija Kolindom Grabar-Kitarović, ministrom financija Ivanom Šukerom i drugim članovima Vlade te saborskim Odborom za europske integracije i Nacionalnim odborom za praćenje pregovora o pridruženju, dodaje se u priopćenju.

Prema istom izvoru, u središtu razgovora naći se proces pregovaranja te kratkoročni i srednjoročni prioriteti, sadržani u nedavno prihvaćenom Pristupnom partnerstvu, s posebnim naglaskom na reformu javne uprave i sudstva, borbu protiv korupcije, prava manjina, povratak izbjeglica i regionalnu suradnju, te spremnost hrvatske administracije glede usvajanja i provedbe europskih zakona.

Radi se o ispunjavanja tzv. kopenhagenskih kriterija (politički, pravni, gospodarski) i dodatnih kriterija proizašlih iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruženju, naslijeđu iz ratnog razdoblja koje se, između ostalog, odnosi na pitanje povratka izbjeglica i regionalnu suradnju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙