FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Matulović Dropulić: Poštovati ćemo mišljenje Komisije o projektu Družba Adria

ZAGREB, 26. listopada 2005. (Hina) - Ministrica zaštite okoliša,prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović Dropulić najavilaje u srijedu da će njeno Ministarstvo poštovati mišljenje Komisijekoja je odbacila studije utjecaja na okoliš projekta Družba Adria.
ZAGREB, 26. listopada 2005. (Hina) - Ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović Dropulić najavila je u srijedu da će njeno Ministarstvo poštovati mišljenje Komisije koja je odbacila studije utjecaja na okoliš projekta Družba Adria.

"Jasno je da nećemo ići mimo struke i da zbog toga što JANAF, odnosno izrađivači studije nisu popravili ono što je od njih tražila Komisija u svim detaljima, mi ne možemo studiju pustiti u javnu raspravu", izjavila je ministrica novinarima u Banskim dvorima na upit kako će reagirati njeno Ministarstvo nakon odluke Komisije.

Napominje ipak kako bi možda bilo dobro da je studija išla na javnu raspravu, jer bi tako i građani mogli reći što o njoj misle.

Matulović Dropulić ističe da Vlada i Ministarstvo od prvog dana govore da se mora poštovati mišljenje struke, da su u Komisiji stručnjaci koji mogu ocijeniti je li nešto prihvatljivo za okoliš ili ne.

Dodaje da sada nema novog roka (za popravak studije), jer je Komisija, nakon tri zasjedanja, završila rad i definitivno odbila prihvatiti studiju, te da će takvo biti i rješenje Ministarstva.

Pričekat ćemo zaključke Komisije, nakon toga ćemo provesti proceduru po pravilniku i donijeti rješenje, kazala je Matulović Dropulić.

Vlada i druga ministarstva moraju proučiti ugovore koje je bivša Vlada napravila i nakon toga ćemo donijeti definitivnu odluku hoće li se morati raditi nova studija, ili nešto slično, no, ova studija je za nas završena, odgovorila je ministrica na upit znači li odluka Komisije i kraj projekta Družba Adria za Hrvatsku.

Komisija za procjenu utjecaja na okoliš projekta Družba Adria odbacila je u utorak na večer studiju utjecaja tog projekta na okoliš kao necjelovitu i nedovoljno stručno utemeljenu, te ocijenila da zbog toga ne može biti upućena na javnu raspravu.

Komisija je predložila uskratu odobrenja za projekt i takvo će mišljenje uputiti Ministarstvu zaštite okoliša koje se o tome može očitovati u roku mjesec dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙