FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP za jeftiniju 'plavu varijantu' auto-ceste do Siska

ZAGREB,16. studenoga(Hina) - Buduća auto-cesta Zagreb-Sisak trebala biići po 'plavoj varijanti', odnosno po promijenjenoj trasi u odnosu naonu koju je predložila hrvatska Vlada, rekao je danas Tonči Tadić(HSP), podržavši na taj način inicijativu Odbora za promjenu traseauto-ceste Zagreb-Sisak.
ZAGREB,16. studenoga(Hina) - Buduća auto-cesta Zagreb-Sisak trebala bi ići po 'plavoj varijanti', odnosno po promijenjenoj trasi u odnosu na onu koju je predložila hrvatska Vlada, rekao je danas Tonči Tadić (HSP), podržavši na taj način inicijativu Odbora za promjenu trase auto-ceste Zagreb-Sisak.

'Plava varijanta' je za 30 posto jeftinija od Vladine, isplativija i lakša za izvedbu, izjavio je Tadić na konferenciji za novinare.

Ta bi varijanta išla uz sadašnju željezničku prugu i bila bi desetak kilometara kraća od Vladine, tvrde predstavnici Inicijativnog odbora za promjenu trase koji djeluje tri-četiri godine.

Po Vladini izračunima, auto-cesta od Zagreba do Siska, čija gradnja počinje iduće godine, bit će dugačka 46,4 kilometra i koštat će oko 1,5 milijardi kuna.

U prilog 'plave varijante' spominju i da bi gotovo u cijelosti išla državnim zemljištem i imala manje nadvožnjaka, od Vladine varijante koja bi imala 11 nadvožnjaka i 'sjekla' 11 sela.

Tadić je najavio da 'pravaši' u saborsku proceduru šalju zakonski prijedlog o telekomunikacijama koji bi, kaže, olakšao ulazak novih operatora na tržište i pad cijena telekomunikacijskih usluga.

HSP-ovci Saboru šalju i prijedlog zaključka o inicijativi Hrvatske da Jadran postane posebno osjetljivo morsko područje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙