FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sisak: gradonačelnici Vidović i Bandić dogovorili suradnju

SISAK, 25. listopada 2005. (Hina) - Gradonačelnici Siska i ZagrebaDavorko Vidović i Milan Bandić dogovorili su se da će dva gradauspostaviti stalnu suradnju i oformiti koordinaciju koja će neprekidnoraditi na dogovorenim zajedničkim projektima.
SISAK, 25. listopada 2005. (Hina) - Gradonačelnici Siska i Zagreba Davorko Vidović i Milan Bandić dogovorili su se da će dva grada uspostaviti stalnu suradnju i oformiti koordinaciju koja će neprekidno raditi na dogovorenim zajedničkim projektima.

Na konferenciji za novinstvo u Sisku Vidović je rekao da će se takvi radni sastanci gradskih poglavarstava Siska i Zagreba održavati svaka tri-četiri mjeseca, jednom u Sisku, drugi put u Zagrebu.

Gradonačelnik Vidović uz ostalo je rekao kako Sisak želi sa Zagrebom uspostaviti partnerske odnose i suradnju. "Ne mislimo da Grad Zagreb zbog svoje snage, veličine i financijske moći treba biti krava muzara od koje treba izvlačiti novce, već želimo da se naši projekti ostvare tako da svi dobivamo, i Sisak i Zagreb".

Napomenuo je da se trećina struje u Hrvatskoj proizvodi u Sisku, a uglavnom troši u Zagrebu, te da se u Sisku proizvode naftni derivati koji se prvenstveno koriste na zagrebačkom tržištu. Upozorio je i na potencijale Siska, jer luka Crnac može biti i zagrebačka luka, te da bi se tzv. čista industrija, kojoj je Zagreb skup, mogla premjestiti u Sisak, jer se želi da Sisak zadrži prepoznatljivi industrijski imidž i zaposli ljude koji imaju industrijsku kulturu.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić podsjetio je da je Zagreb do sada uspostavio suradnju s Velikom Goricom i Zagrebačkom županijom, te sada sa Siskom, najavivši da će uspostaviti suradnju i s Gradom Petrinjom, Sisačko-moslavačkom i Krapinsko-zagorskom županijom.

Izvijestio je da se na prvom sastanku razgovaralo o šest-sedam konkretnih projekata, od kojih su dva projekta prioritetna i o njima je postignuto suglasje: suradnja na turističkom polju, pri čemu će Zagreb koristiti turističke resurse Siska, te prometna povezanost Siska i Zagreba i stvaranje jednotarifne unije za dnevnu migraciju 800 do 1000 ljudi, koji svakog dana putuju iz Siska u Zagreb. Krajem studenoga sastat će se stručni timovi Siska i Zagreba te će, po Bandićevim riječima, ponuditi konkretne prijedloge za ta dva projekta.

U razgovorima su iznesene mogućnosti suradnje na projektima slobodnih i bescarinskih zona, autoceste Zagreb-Sisak, sisačke Luke, stanogradnje, ekologije i osnivanja sisačkog sveučilišta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙