FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OESS će obvezati svoje članice da izručuju teroriste ili da im sude

ZAGREB/MOSKVA, 17. listopada 2005. (Hina) - Organizacija za europskusigurnost i suradnju namjerava obvezati zemlje članice da poštujunačelo "izručenja ili izvođenja pred sud" osumnjičenih terorista,izjavio je predsjedavajući OESS-a, slovenski ministar vanjskih poslovaDimitrij Rupel, u intervjuu za jednu rusku novinsku agencijuobjavljenom u ponedjeljak.
ZAGREB/MOSKVA, 17. listopada 2005. (Hina) - Organizacija za europsku sigurnost i suradnju namjerava obvezati zemlje članice da poštuju načelo "izručenja ili izvođenja pred sud" osumnjičenih terorista, izjavio je predsjedavajući OESS-a, slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel, u intervjuu za jednu rusku novinsku agenciju objavljenom u ponedjeljak.

"U pripremi je rezolucija u kojoj će biti navedene konkretne obveze, a koja će vjerojatno biti usvojena na sastanku ministara vanjskih poslova OESS-a koji će se održati u prosincu u Ljubljani", rekao je Rupel za Interfax.

Rupel će doputovati u ponedjeljak u radni posjet Moskvi gdje će se sastati s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejom Lavrovom. Posjetom Rusiji Rupel počinje trodnevnu turneju koja će ga odvesti u Moldaviju i Ukrajinu.

Očekuje se da će Rupel i Lavrov razgovarati o trenutačnoj situaciji u OESS-u u svijetlu predstojećeg sastanka ministara vanjskih poslova početkom prosinca, kao i o bilateralnim pitanjima.

Ruska je strana poslala na razmatranje u OESS paket prijedloga za reformiranje te organizacije.

Rupel smatra, prenosi Interfax, da je "reforma OESS-a neophodna uzevši u obzir novo stanje u području sigurnosti do kojeg je došlo u posljednje vrijeme".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙