FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP o natječaju za objekte bivše političke škole u Kumrovcu

ZAGREB, 15. studenog 2005. (Hina) - Stručne službe Hrvatskog fonda zaprivatizaciju (HFP) analizirale su svih osam ponuda pristiglih na'idejni natječaj' za komercijalnu revitalizaciju dva objekta bivšepolitičke škole u Kumrovcu, temeljem čega će Upravnom odboru HFP-apredložiti objavu 'pravog' natječaja, u kojem će za te objekte datitri mogućnosti - prodaje odnosno kupnje, koncesije ili javno-privatnogpartnerstva.
ZAGREB, 15. studenog 2005. (Hina) - Stručne službe Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) analizirale su svih osam ponuda pristiglih na 'idejni natječaj' za komercijalnu revitalizaciju dva objekta bivše političke škole u Kumrovcu, temeljem čega će Upravnom odboru HFP-a predložiti objavu 'pravog' natječaja, u kojem će za te objekte dati tri mogućnosti - prodaje odnosno kupnje, koncesije ili javno-privatnog partnerstva.

Taj će se prijedlog na Upravnom odboru, kako se danas doznaje iz HFP-a, naći na njegovoj idućoj sjednici koja se očekuje uskoro, odnosno najkasnije do kraja ovog mjeseca.

Idejni natječaj, punog naziva 'javni poziv za prikupljanje ideja za komercijalnu revitalizaciju nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske na području Općine Kumrovec, odnosno za zemljište i objekte Znanstveno-studijskog centra Kumrovec, te zemljišta i objekta hotela 'Zagorje', odnosno bivše Političke škole, HFP je objavio sredinom srpnja ove godine.

U zadanom roku, do 29. kolovoza, pristiglo im je osam ponuda, u kojima su, napominju iz HFP-a, zaintersirani investitori dali nekoliko različitih ideja za te objekte i zemljište. Među njima su ideje da se ti objekti pretvore u kongresni centar, u gerijatrijski centar (za boravak i odmor osoba treće životne dobi), u turistički i wellness centar ili apartmanski hotel za starije odnosno klasični 'starački' dom.

Tim su 'idejnim' natječajem u HFP-u, pojašnjavaju, željeli ispitati tržište i zanimanje potencijalnih ulagača, što su i dobili, nakon čega su odlučili predložiti UO-u objavu natječaja.

Iz HFP-a danas nisu kazali tko se javio sa svojim idejama na prvi natječaj, pojasnivši to time da su koverte bile zapečaćene te stoga i ne izlaze u javnost s imenima ponuditelja.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙