FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP: nema zainteresiranih za ZRC Lipik po nominalnoj cijeni

ZAGREB, 18. listopada 2005. (Hina) - Tijekom trajanja natječaja zaprodaju 90,14 posto dionica Zdravstveno- rekreacijskog centra (ZRC)Lipik po početnoj cijeni od 2,87 milijuna kuna nitko nije otkupioponudbenu dokumentaciju, pa će natječaj biti ponovljen po povoljnijojcijeni, doznaje se danas u Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP).
ZAGREB, 18. listopada 2005. (Hina) - Tijekom trajanja natječaja za prodaju 90,14 posto dionica Zdravstveno- rekreacijskog centra (ZRC) Lipik po početnoj cijeni od 2,87 milijuna kuna nitko nije otkupio ponudbenu dokumentaciju, pa će natječaj biti ponovljen po povoljnijoj cijeni, doznaje se danas u Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP).

Dionice ZRC-a Lipik ponuđene su početkom ovog mjeseca po nominalnoj cijeni, što je, prema riječima glasnogovornika HFP-a Vedrana Kukavice, i vjerojatni razlog što, očekivano, nije bilo interesa ulagača, a obzirom na stanje u ZRC-u Lipik.

Stoga će, najavio je Kukavica, Fond natječaj za ove dionice ponoviti, ali pod povoljnijim uvjetima, odnosno po nižoj cijeni.

Naime, prema podacima iz natječaja HFP-a, na kraju prošle godine ukupna aktiva ZRC-a Lipik, koji zapošljava 21 radnika, iznosila je 180,32 milijuna kuna, dok su ukupne obveze društva bile 180,14 milijuna kuna.

Natječaj se odnosio na 28.775 dionica ZRC-a Lipik iz portfelja HFP-a i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, pri čemu je 23.571 dionica fiducijarni prijenos u korist Ministarstva financija.

Kako se navodi u natječaju, glavna djelatnost ZRC-a Lipik je pružanje turističko-ugostiteljskih usluga, a taj je centar bio nekad vodeći centar komercijalnog zdravstvenog turizma u Hrvatskoj, temeljen na iskorištavanju termo-mineralne vode.

Društvo je imalo više od 100 godina dugu tradiciju u turizmu, kao i razvijenu specifičnu arhitekturu i gastronomiju. Tijekom Domovinskog rata svi objekti društva potpuno su uništeni izravnim granatiranjem, a nakon toga i požarom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙