FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Industrogradnja: dobit 866 tisuća kuna

ZAGREB, 3. studenog 2005. (Hina) - Građevinsko poduzeće Industrogradnjaostvarilo je u prvih devet mjeseci ove godine neto dobit od 866 tisućakuna, kaže se u izvješću o poslovanju te tvrtke objavljenom naZagrebačkoj burzi.
ZAGREB, 3. studenog 2005. (Hina) - Građevinsko poduzeće Industrogradnja ostvarilo je u prvih devet mjeseci ove godine neto dobit od 866 tisuća kuna, kaže se u izvješću o poslovanju te tvrtke objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

U istom prošlogodišnjem razdoblju, Industrogradnja je poslovala s neto gubitkom od 18,63 milijuna kuna.

Na nivou Industrogradnje d.d. Zagreb u prvih devet mjeseci ostvarena je dobit od 28,5 milijuna kuna, a na nivou svih d.o.o.-a gubitak od 27,6 milijuna kuna.

Ukupni prihodi Industrogradnje u prvih devet mjeseci iznosili su 430,9 milijuna kuna i pali su za 10,5 posto prema istom prošlogodišnjem razdoblju, a ukupni rashodi pali su za 14 posto, na 430,04 tisuće kuna.

Industrogradnja je tijekom posljednjih nekoliko mjeseci u javnosti bila spominjana u kontekstu sukoba sindikata i Udruge malih dioničara s upravom tvrtke. Sindikat i udruga tvrde da je samo u zadnje dvije godine tvrtka nagomilala gubitak od oko 200 milijuna kuna, i to u vrijeme kad je graditeljstvo u Hrvatskoj bilježilo značajne stope rasta.

Također, sindikat i udruga malih dioničara optužuju upravu za prodaju nekretnina tvrtke pod sumnjivim okolnostima i loše poslovanje za vlastitu korist, a na štetu radnika, malih dioničara i države. Uprava negira te navode sindikata i predstavnika malih dioničara.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙