FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: projekt pročistaća otpadnih voda vrijedan više od 20 milijuna eura

OSIJEK, 15. studenog 2004. (Hina) - Projekt uređaja za pročišćavanjeotpadnih voda u Osijeku, čija se vrijednost procjenjuje na više od 20milijuna eura, od velikog je značaja ne samo za grad, već i za okolnapodručja, pa se, uz suradnju s Europskom bankom za obnovu i razvoj(EBRD), u njegovu realizaciju trebaju uključiti i državne institucije,istaknuto je na današnjem sastanku čelnika Osječko-baranjske županijei grada Osijeka s izaslanstvom EBRD-a.
OSIJEK, 15. studenog 2004. (Hina) - Projekt uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Osijeku, čija se vrijednost procjenjuje na više od 20 milijuna eura, od velikog je značaja ne samo za grad, već i za okolna područja, pa se, uz suradnju s Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), u njegovu realizaciju trebaju uključiti i državne institucije, istaknuto je na današnjem sastanku čelnika Osječko-baranjske županije i grada Osijeka s izaslanstvom EBRD-a.

Kako je rečeno, u tijeku je izrada studije utjecaja na okoliš, a procjenjuje se da će za pripremu projekta, uključujući sređivanje imovinsko-pravnih odnosa i izradu potrebite dokumentacije, biti potrebno oko dvije godine, u sklopu kojih je potrebno i nominirati projekt za predpristupne fondove EU-a.

Voditelj izaslanstva EBRD-a Davor Inđić izvijestio je kako predpristupni fondovi EU za ovakve projekte pokrivaju 50-60 posto ukupnoga troška, dodavši kako je sličan projekt već realiziran u Karlovcu.

Osječki gradonačelnik Anto Đapić kazao je kako će osječko Javno poduzeće "Vodovod" i EBRD usuglasiti tekst mandatnoga pisma, a gradske će vlasti izvijestiti Vladu o ovome projektu i ostvarenim kontaktima te joj uputiti dopis za nominiranje projekta za predpristupne fondove EU.

(Hina) xivuč yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙