FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačko poglavarstvo dalo jamstvo za kredit i suglasnost za zaduženje za "Vodovod i odvodnju"

ZAGREB, 17. listopada 2005. (Hina) - Zagrebačko Gradsko poglavarstvodanas je dalo jamstvo Privrednoj banci Zagreb za kredit od 85 milijunakuna i suglasnost za zaduženje od 25 milijuna kuna kod Hrvatskih voda,čime će Vodoopskrba i odvodnja d.o.o. osigurati ukupno 110 milijunakuna za izgradnju i modernizaciju vodovodne i kanalizacijske mreže.
ZAGREB, 17. listopada 2005. (Hina) - Zagrebačko Gradsko poglavarstvo danas je dalo jamstvo Privrednoj banci Zagreb za kredit od 85 milijuna kuna i suglasnost za zaduženje od 25 milijuna kuna kod Hrvatskih voda, čime će Vodoopskrba i odvodnja d.o.o. osigurati ukupno 110 milijuna kuna za izgradnju i modernizaciju vodovodne i kanalizacijske mreže.

U ovoj godini planirano je da Vodoopskrba i odvodnja u tu svrhu utroši ukupno 239 milijuna kuna, od čega 63 milijuna kuna vlastitog novca, a 176 milijuna iz kredita, iz naknade iz cijene komunalnih usluga namijenjene za izgradnju, te od sredstava Hrvatskih voda i gradskog proračuna, rekao je pročelnik Ureda za gospodarstvo Ladislav Prežigalo na konferenciji za novinare nakon sjednice Poglavarstva.

Kredit kod Privredne banke od 85 milijuna kuna s valutnom klauzulom vezanom za euro, Vodoopskrba i odvodnja otplaćivat će 15 godina uključujući tri godine počeka, uz kamatnu stopu tromjesečni euribor plus 1,2 postotna poena godišnje.

Zaduženje kod Hrvatskih voda od 25 milijuna kuna vraćat će uz kamatnu stopu koja iznosi 50 posto eskontne stope Hrvatske narodne banke na rok otplate od 25 godina uključujući tri godine počeka.

"U proces javne nabave ne može se kretati bez zatvorene financijske konstrukcije", odgovorio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na pitanje novinara hoće li ove godine taj novac biti utrošen, odnosno hoće li sve planirano biti izgrađeno u predviđenom roku.

Bandić je naglasio da je izgradnja vodovodne i kanalizacijske mreže jedan od prioriteta sadašnje gradske vlasti i da se sada s time ide u realizaciju.

Po riječima dogradonačelnika za gospodarstvo Ive Jelušića, u centru grada ići će se na zamjenu dotrajale vodoopskrbne i kanalizacijske mreže, a u širem području na izgradnju novog vodovoda i posebno kanalizacije, i to u Sesvetama, Brezovici i Novom Zagrebu - zapad. Osim toga, treba izgraditi magistralne vodove od Petruševca prema Sesvetama i prema Kupinečkom Kraljevcu, vodospreme i drugo, dodao je.

Danas prihvaćenim izmjenama i dopunama Ugovora o osnivanju Ustanove za rehabilitaciju hendikepiranih osoba profesionalnom rehabilitacijom i zapošljavanjem (URIHO) taj će Ugovor biti usklađen s novim Zakonom o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom čime će, uz ostalo, biti moguće proširiti djelatnost URIHO-a.

Zakonom je, naime, predviđena mogućnost osnivanja zaštitnih radionica i radnih centara, kao radnih jedinica za zapošljavanje osoba s invaliditetom.

U skupštinsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova predložene su Ljiljana Kuhta Jeličić i Sonja Kostić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙