FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAT: za 10 koncesija 'nepokretnog bežićnog pristupa' 22 ponude

ZAGREB, 20. listopada 2005. (Hina) - Za dodjelu ukupno 10 koncesijaširokopojasnog bežićnog pristupa putem nepokretne telekomunikacijskemreže (ili tzv. WiMAX frekvencijskog područja) u Gradu Zagrebu,Splitsko-dalmatinskoj i Primorsko-goranskoj županiji Hrvatskojagenciji za telekomunikacije (HAT) pristigle su ukupno 22 ponude,doznaje se iz Agencije.
ZAGREB, 20. listopada 2005. (Hina) - Za dodjelu ukupno 10 koncesija širokopojasnog bežićnog pristupa putem nepokretne telekomunikacijske mreže (ili tzv. WiMAX frekvencijskog područja) u Gradu Zagrebu, Splitsko-dalmatinskoj i Primorsko-goranskoj županiji Hrvatskoj agenciji za telekomunikacije (HAT) pristigle su ukupno 22 ponude, doznaje se iz Agencije.

Natječaje za dodjelu tih koncesija Agencija je, slijedom odluke svoga Vijeća, objavila sredinom kolovoza ove godine, s rokom za podnošenje do 19. listopada.

Riječ je o koncesijama kojima se putem digitalne tehnologije, odnosno nepokretnog bežičnog pristupa, omogućava davanje javne govorne usluge i prijenosa podataka, pri čemu nije potrebno pristupati izdvojenoj lokalnoj petlji (parici) T-HT-a.

Iako je za područje Grada Zagreba natječajem bilo oglašeno najmanje koncesija, dvije, za njih je stiglo najviše ponuda, osam, dok je za po četiri koncesije u Splitsko-dalmatinskoj i Primorsko-goranskoj županiji stiglo po sedam ponuda.

Ponude za sve koncesije u Gradu Zagrebu te u obje županije dostavile su najznačajnije hrvatske telekomunikacijske tvrtke - Odašiljači i veze, Globalnet Grupa, Optima Telekom, VIPnet, T-HT, Portus i WiMAX telekom, dok je za Grad Zagreb ponudu dala i tvrtka Gradska mreža.

Iz Agencije su danas još samo napomenuli da su sve pristigle ponude valjane te da će odluku o davanju ili nedavanju koncesija njeno Vijeće donijeti do 25. studenoga ove godine.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙