FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Održana regionalna konferencija o nestalima

SUBOTICA, 12. studenoga 2005. (Hina) - Predstavnici udruga obiteljinestalih osoba iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije i Crne Gore(SCG) pozvali su u subotu u Novom Sadu državna tijela triju zemalja daviše surađuju i ubrzaju rad na pronalaženju preostalih nestalih osoba,prenosi agencija Beta.
SUBOTICA, 12. studenoga 2005. (Hina) - Predstavnici udruga obitelji nestalih osoba iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije i Crne Gore (SCG) pozvali su u subotu u Novom Sadu državna tijela triju zemalja da više surađuju i ubrzaju rad na pronalaženju preostalih nestalih osoba, prenosi agencija Beta.

Ističući spremnost za zajednički rad oni su na zasjedanju Regionalne konferencije o nestalim osobama u Novom Sadu ocijenili da u regiji ne može biti stabilnog mira sve dok se ne pronađu sve nestale osobe i dok se ne kazne oni koji su počinili ratne zločine.

U ratovima na prostoru bivše Jugoslavije nestalo je oko 40.000 ljudi, a još se ne zna sudbina oko 20.000 nestalih osoba, rečeno je na konferenciji kako prenosi Beta.

Osmu regionalnu konferenciju o pitanjima nestalih osoba organizirala je Međunarodna komisija za nestale osobe (ICMP), sa sjedištem u Sarajevu.

Osim udruga obitelji nestalih iz BiH, Hrvatske i SCG konferenciji prisustvuju predstavnici Međunarodnog komiteta Crvenog križa, Instituta za nestale osobe iz Sarajeva, Federalne komisije za traženje nestalih osoba iz BiH, Ureda za traženje zarobljenih i nestalih osoba Republike Srpske, Povjerenstva Vlade Hrvatske za zatočene i nestale, Komisije SCG za nestale osobe, predstavnici Vlade Makedonije za pitanja nestalih osoba, kao i predstavnici institucija sudske medicine iz regije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙