FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Optuženi za zločin na Ovčari zbog bolesti nesposoban pratiti suđenje

BEOGRAD,18. listopada(Hina) - Nekadašnji pripadnik Teritorijalne obraneVukovara Milan Bulić, optužen za ratni zločin na Ovčari 1991. godine,protiv kojega je postupak izdvojen od postupka protiv 16 suoptuženihza taj zločin, nije sposoban pratiti i adekvatno sudjelovati nasuđenju, kazala je u utorak u Specijalnom sudu za ratne zločine uBeogradu sudska vještakinja, neurologinja Vera Cvijanović.
BEOGRAD,18. listopada(Hina) - Nekadašnji pripadnik Teritorijalne obrane Vukovara Milan Bulić, optužen za ratni zločin na Ovčari 1991. godine, protiv kojega je postupak izdvojen od postupka protiv 16 suoptuženih za taj zločin, nije sposoban pratiti i adekvatno sudjelovati na suđenju, kazala je u utorak u Specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu sudska vještakinja, neurologinja Vera Cvijanović.

Optuženi Bulić boluje od progresivne bolesti centralnog motornog neurona, koja za posljedicu ima i distrofiju mišića i, prema mišljenju vještakinje, za razliku od siječnja kad je mogao sam ustati, sad teško uspravlja glavu i fizički je sposoban pratiti samo pola sata do sat suđenja.

Na današnjem suđenju saslušana je vještakinja Cvijanović, koja se trebala izjasniti o o zdravstvenom stanju optuženoga Milana Bulića.

"Pola sata mu ne bi predstavljalo opterećenje, ali na duže vrijeme opada mu koncentracija. Za svakodnevne životne aktivnosti apsolutno mu je potrebna pomoć druge osobe", kazala je vještakinja, naglasivši da se njen nalaz ne odnosi na Bulićevu psihičku sposobnost da prati suđenje.

Sudski postupak protiv Bulića izdvojen je od postupka protiv ostalih optuženih početkom ove godine.

Nastavak suđenja optuženom Buliću bit će naknadno zakazan.

Poseban postupak vodi se i protiv Saše Radaka, koji je naknadno uhićen i svibnju ove godine, nakon što je već bio u tijeku postupak protiv šesnaestorice optuženih za zločin na Ovčari. Nastavak suđenja za ostale optužene očekuje se polovinom studenoga,

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙