FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik-Međunarodna sjednica o sigurnosti plovidbe

DUBROVNIK, 19. listopada 2005. (Hina) - Međunarodna federacijatransportnih radnika (MFTR), koje je član i Sindikat pomoracaHrvatske, sazvala je u Dubrovniku sjednicu o sigurnosti plovidbe, prvuizvan Londona, sjedišta Federacije.
DUBROVNIK, 19. listopada 2005. (Hina) - Međunarodna federacija transportnih radnika (MFTR), koje je član i Sindikat pomoraca Hrvatske, sazvala je u Dubrovniku sjednicu o sigurnosti plovidbe, prvu izvan Londona, sjedišta Federacije.

Sudionici uz ostalo raspravljaju o utjecaju međunarodnih promjena na brodove pod hrvatskom zastavom, o zapošljavanju i pomorskoj sigurnosti te drugim čimbenicima koji utječu na sigurnost pomoraca.

Predstavnici Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka s pomoćnikom ministra kapetanom Mariom Babićem na čelu izvijestili su nazočne o najvažnijim odlukama s kojima se Hrvatska u pomorstvu usklađuje sa svjetskim standardima. Pomoćnik ministra Babić kazao je kako je suradnja sa Sindikatom pomoraca vrlo dobra te kako je većina propisa donesena u suradnji sa sindikatima i brodarima.

"Završavamo hrvatsku predpiristupnu pomorsku strategiju koja će sadržavati sve mjere koje moramo izraditi do ulaska u EU. To ćemo obaviti vrlo brzo i bez većih teškoća ćemo uklopiti te propise u hrvatsko zakonodavstvo", kazao je kapetan Mario Babić.

Najavio je kako će u siječnju biti raspisan natječaj za stipendiranje studenata i učenika srednjih škola kako bi se povećalo zanimanje za pomorska zvanja, za što je predviđeno sedam milijuna kuna iz državnog proračuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙