FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP idućeg tjedna o Jadroplovu, Hotelima Koločep, Kaštelanskoj rivijeri...

ZAGREB, 28. listopada 2005. (Hina) - Nakon dvomjesečne stanke, Upravniodbor Hrvatskog fonda za privatizaciju (UO HFP) svoju će idućusjednicu održati u četvrtak, 3. studenoga, a na njoj bi se, međuostalim, trebale donijeti odluke o najpovoljnijem ponuđaču za dvijeturističke tvrtke - Hotele Koločep i Kaštelansku rivijeru, kao i oodređivanju roka za podnošenje obvezujućih ponuda za Jadroplov,doznaje se iz HFP-a.
ZAGREB, 28. listopada 2005. (Hina) - Nakon dvomjesečne stanke, Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju (UO HFP) svoju će iduću sjednicu održati u četvrtak, 3. studenoga, a na njoj bi se, među ostalim, trebale donijeti odluke o najpovoljnijem ponuđaču za dvije turističke tvrtke - Hotele Koločep i Kaštelansku rivijeru, kao i o određivanju roka za podnošenje obvezujućih ponuda za Jadroplov, doznaje se iz HFP-a.

Naime, sredinom kolovoza su neobvezujuće ponude za kupnju 65,49 posto dionica splitskog brodara Jadroplova dostavile tri tvrtke - Fiama Holdings S.A. iz Liberije, "Peter Doehle" iz njemačkog Hamburga te zadarska Tankerska plovidba.

UO HFP-a sada bi trebao odlučiti koji će od tih triju ponuđača i koliko njih biti predloženi za uži krug ("short listing"), odnosno kojim će se ponuditeljima omogućiti da obave due dilligence u Jadroplovu te dostave obvezujuće ponude.

Za 88,86 posto dionica Hotela Koločep pak sredinom rujna je stiglo čak 14 ponuda, od kojih 12 ponuda domaćih tvrtki i dvije stranih investitora.

Svoje su ponude tako dostavili dubrovački hotel Kompas (u vlasništvu Gorana Štroka), INGRA, tvrtka Gorki iz Dubrovnika, Atlantic grupa, neprofitne organizacije Otok znanja, Institut građevinarstva Hrvatske sam i u sklopu Investicijske grupe koju čine još 4 dubrovačke tvrtke, zatim cavtatski Konel, varaždinski Patting, čakovečki Gea 90, Hoteli Croatia iz Cavtata, Dubrovnik Babin Kuk te talijanska tvrtka Esential Finance Croazia.

Za kupnju 70,73 posto dionica hotelsko-ugostiteljske tvrtke Kaštelanska rivijera iz Kaštela Starog svoje ponude dostavile su luksemburška Orco Property Group te splitska Tulipan Grupa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙