FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kamenovana srpska pravoslavna crkva u Drnišu

ŠIBENIK, 12. studenog 2005. (Hina) - Eparhija dalmatinska priopćila jevečeras da je grupa mladića popodne kamenovala pravoslavnu crkvuUspenja Presvete Bogorodice u Drnišu i vrijeđala svećenika, te da zbogučestalijih napada očekuje adekvatnu zaštitu srpske manjine.
ŠIBENIK, 12. studenog 2005. (Hina) - Eparhija dalmatinska priopćila je večeras da je grupa mladića popodne kamenovala pravoslavnu crkvu Uspenja Presvete Bogorodice u Drnišu i vrijeđala svećenika, te da zbog učestalijih napada očekuje adekvatnu zaštitu srpske manjine.

U priopćenju iz kancelarije Eparhije dalmatinske kaže se da je u 16.30 sati grupa nepoznatih napadača kamenovala drnišku crkvu Uspenja Presvete Bogorodice u Drnišu u kojoj je bio otac Boris Milinković.

On se sklonio na zvonik i čuo glasove provalnika koji su govorili: "Ne zvoni, nije ti ovo Srbija! Uz ove povike psovali su mu srpsku i četničku majku", kaže se u priopćenju.

Otac Boris je iz crkve pozvao policiju koja je stigla nakon 10 minuta, kad su se napadači već bili udaljili, kaže se u priopćenju.

"Pošto su u posljednje vrijeme sve učestaliji napadi na pravoslavne Srbe, na njihove kulturne objekte kao i na objekte Srpske Pravoslavne Crkve, srpska zajednica u Dalmaciji očekuje adekvatnu zaštitu od institucija Republike Hrvatske koja shodno europskim standardima i zakonima mora omogućiti i garantirati siguran život i rad Srba na ovim prostorima", kaže se u priopćenju iz kancelarije Eparhije dalmatinske.

Glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Rosanda Truta rekla je da je policija napravila očevid te da će sutra o napadu na drnišku pravoslavnu crkvu izvijestiti priopćenjem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙