FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Više desetaka ozlijeđenih u prosvjedima pred koptskom crkvom u Aleksandriji

ALEKSANDRIJA, 21. listopada 2005. (Hina/dpa) - Deseci prosvjednika inekoliko policajaca ozlijeđeni su u petak kada je 4000 ljutitihmuslimana prosvjedujući protiv sadržaja jednog igrokaza pokušaloprovaliti u koptsku crkvu u egipatskom lučkom gradu Aleksandriji.
ALEKSANDRIJA, 21. listopada 2005. (Hina/dpa) - Deseci prosvjednika i nekoliko policajaca ozlijeđeni su u petak kada je 4000 ljutitih muslimana prosvjedujući protiv sadržaja jednog igrokaza pokušalo provaliti u koptsku crkvu u egipatskom lučkom gradu Aleksandriji.

Prosvjednici su u bijesu zbog igrokaza za kojeg kažu da vrijeđa Islam kamenjem razbili nekoliko prozora na koptskoj crkvi Sv. Jurja koja je postavila sporni igrokaz.

Policija je suzavcem i palicama pokušala odbiti bijesnu gomilu koja je išla prema crkvi nakon molitve održane u petak u obližnjoj džamiji. Do napada je došlo unatoč poziva na suzdržanost koji je uputio muslimanski svećenik za molitve u džamiji.

U srijedu je jedan mladić u crkvi nožem napao opaticu vičući "Bog je velik". Opatica je pretrpila manje povrede a napadač je uhićen.

Crkva Sv. Jurja našla se na udaru jer su članovi kongregacije sporan igrokaz snimili na CD-ROM i podijelili drugim crkvenim zajednicama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙