FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael: Laburistička stranka namjerava napustiti Sharonovu vladu

TEL AVIV, 10. studenog 2005. (Hina/dpa) - Novi predsjednik izraelskeLaburističke stranke Amir Peretz u četvrtak je izjavio kako namjerava"odmah djelovati" kako bi njegova stranka prestala djelovati unutarvlade premijera Ariela Sharona, što bi moglo značiti kraj vladajućekoalicije i mogućnost prijevremenih izbora.
TEL AVIV, 10. studenog 2005. (Hina/dpa) - Novi predsjednik izraelske Laburističke stranke Amir Peretz u četvrtak je izjavio kako namjerava "odmah djelovati" kako bi njegova stranka prestala djelovati unutar vlade premijera Ariela Sharona, što bi moglo značiti kraj vladajuće koalicije i mogućnost prijevremenih izbora.

Izraelski bi parlament o prijedlogu raspuštanja vlade trebao glasovati u srijedu.

U govoru održanom nakon što je objavljeno da je postao prvim čovjekom Laburističke stranke, Peretz je kazao kako će jedan od njegovih glavnih ciljeva biti "pretvaranje Laburističke stranke u alternativu koja će poraziti vladu".

U iznenađujućem političkom preokretu na izraelskoj političkoj sceni, bivši predsjednik sindikata u srijedu je pobijedio veterana stranke Shimona Peresa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙