FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Obećanja esulima "demagogija"

LJUBLJANA,12. studenoga(Hina) - Obećanja talijanskim esulima o vraćanjunekretnina u Dalmaciji, Istri i Slovenskom primorju su demagogija jerje dužnik prema njima Italija, ocijenio je na konferenciji u Trstukandidat stranaka lijevog centra za gradonačelnika Trsta EttoreRosato, prenosi u subotu "Primorski dnevnik", list slovenske manjine uTrstu.
LJUBLJANA,12. studenoga(Hina) - Obećanja talijanskim esulima o vraćanju nekretnina u Dalmaciji, Istri i Slovenskom primorju su demagogija jer je dužnik prema njima Italija, ocijenio je na konferenciji u Trstu kandidat stranaka lijevog centra za gradonačelnika Trsta Ettore Rosato, prenosi u subotu "Primorski dnevnik", list slovenske manjine u Trstu.

Vraćanje imovine esula u naturi potpuno je nerealno, a Rim kasni s isplatom odšteta esulima i njihovim potomcima na što se sam obvezao, naveo je Rosato, a prenosi "Primorski dnevnik".

Po njegovim je podacima do sada esulima Rim od 116 milijuna eura odštete isplatio samo 21 milijun eura.

"Italija bi novcem namijenjenim za obeštećenje esula mogla kupiti kuće u Istri, a onda ih namijeniti esulima, a sve ostalo je demagogija", rekao je Rosato, dodajući da je rješenje u pregovorima Rima i Zagreba, te da se on slaže s akcijom koju je u tom smjeru poduzeo predsjednik Ciampi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙